Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Wydruki w domu, przygotowanie pliku do wydruku.

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Wydruki w domu, przygotowanie pliku do wydruku.

Cytat Zamieszczone przez szym Zobacz posta
    Jakim programem wykonujesz kalibrację i profilowanie? Jeśli i1Profiler to przede wszystkim zaktualizuj do najnowszej wersji. Po uruchomieniu wybierz zaawansowaną kalibrację (User mode: Advanced) i w oknie Measurement zaznacz Adjust brightness, contrast and RGB gains manually i odznacz ADC - wtedy "drabinka" RGB wyświetli Ci się w trakcie pomiarów.

Niestety, i1d2 to kalibrator loteria, rozrzut między egzemplarzami jest tak duży, że trudno traktować go poważnie, a kalibracja nim przeprowadzona wcale nie musi być łatwa ani co gorsza skuteczna.

Jeszcze jedna rzecz - wydrukuj (z profilem papieru i drukarki oczywiście) jakiś plik, który znasz na wylot i wiesz jak powinien wyglądać w druku (ja zawsze używam tego: Printing Insights #48) i zobacz czy problem nie leży po stronie drukowanego pliku. Sprawdź też jeszcze raz czy podczas drukowania wszystkie ustawienia PS i sterownika są ustawione tak jak powinny / zgodnie z zaleceniami dołączonymi do profilu.
    Program zmienił się w wersji dla Liona i Mountain Liona, dla Snow Leoparda był inny i tu nie ma takich opcji o jakich piszesz.

Rozumiem że "profil papieru i drukarki" to profil dla konkretnego papieru przy użyciu konkretnej drukarki, jeden plik?

Ustawienia dot. rodzaju papieru (glossy, premium semigloss itd. mam). Rozumiem że przy drukowaniu w PS mam zlecić zarządzanie kolorem jemu właśnie czy wybrać "kolory zarządzane w drukarce" i w ustawieniach drukarki wybrać color sync (nie zarządzanie kolorem przez drukarkę) i profil papieru?
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 01-10-2012 o 22:30

Uprawnienia umieszczania postów