Foto-forma w Warszawie. Oczywiscie ze wszystko z nim w porzadku - dlaczego mialo by byc inaczej?
Jak się ma sklep pod nosem, a do tego sprzedawcy to twoi znajomi (nie tylko po obiektywie) to dlaczego nie zostawiać swoich pieniędzy tam? Zresztą to samo dotyczy np. zieleniaka - kupując kartofelki 5gr. drożej pozwalasz takiemu zieleniakowi przetrwać, a tym samym masz go ciągle pod nosem.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Z tym "zionie jadem" to chyba jednak przesada :-) , z "skrzywdzeniem mocno personalnie" równieżi nie chodzi tylko o jednego sprzedawcę-w okolicy mam 2 FJ i jak już wspominałem, parokrotnie w nich "mimo wszystko" kupowałem-wiosną br. nawet zaciągnąłem tam znajomego, który miał awersję do zakupów w necie i kupił tam jeszcze wtedy dostępnego 60D.
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 21-10-2012 o 10:58
O.K.Dzięki za info. A co do FJ, to na tle "konkurencji" takiej jak MM czy EuroRTV nie wygląda aż tak źle, ale IMO brakuje sklepów stacjonarnych gdzie warto by było zapłacić trochę więcej uzyskując w zamian fachową poradę i możliwość wypróbowania sprzętu-szczególnie sprzętu marki Canon.Z mojej strony EOT.
Ja już pisałem w innym wątku ,że w FJ (Bydgoszcz) tłumaczy się brakami Canona w magazynach z dopiskiem ,że "nie wiedza kiedy coś będzie". Tak czy siak w Krakowie na starym rynku w sklepie z wielkim napisem CANON jak byłem jakiś czas temu za dużego wyboru nie było a Pani poleciła mi Sony :smile:. Ja czekam na 6D i będę chciał go spiąć z sigmą 50mm 1,4. I tu moje pytanie. Jak nie FJ czy AB to gdzie by to zakupić tak aby sprawdzili i spięli sprzęty (kalibracja)? Pozostaje kupić na necie i jak by co wysłać do Sigmy ? W sklepach typu Saturn to o fotografii dużo nie wiedzą i są raczej nastawieni na "wciskanie to co jest" niż sprzedawanie i doradzanie.