Dokładnie. Często sklep pisze o 24 miesiącach gwarancji, a w praktyce jest to niezgodność towaru z umową i tutaj żadnej łaski nie robią.
Nie wiem jak u was ale na śląsku jest kilka fotojokerów w pasażach handlowych które odwiedzam średnio co 1-2 tygodnie i przy ostatniej wizycie nie zauważyłem jakiś większych rewolucji. Co prawda bez szału ale Canona zawsze było mniej niż nikona (ale porównywalne do sony - tak przynajmniej podpowiada mi ocena wizualna). Puchy też stały za szybkami (nawet chyba jedynki widziałem), za to obiektywów tych najpopularniejszych do wyboru do koloru. Wszystkie wersje 70-200 poustawiane równo w rządku, najpopularniejsze stałeczki no i oczywiście obiekt moich ostatnich westchnień 15-85.
Wszystkie swoje słoiki u nich kupowałem. Jak się wyczeka na promocje które od czasu do czasu się pojawiają to i ceny są dość atrakcyjne. Mówicie że w ostatnich dniach coś się pozmieniało ?
Sklep oficjalnie pisze 12 mies. i jak się ma to do przepisów UE?
Canon PowerShot SX 130 IS (Srebrny) - 460,00 - Aparaty cyfrowe - e-Fotojoker
Zakładka specyfikacja.
Last edited by cobalt; 06-10-2012 at 12:18 PM.
Nijak.
Żaden przepis UE czy prawa polskiego nie nakłada obowiązku udzielenia gwarancji.
Też to zauważyłem już od kilku miesięcy .
Sam byłem świadkiem jak kupowałem u nich swoją piątkę jak sprzedawca mówił klientowi że "N" lepszy itp... może płynie z tego jakaś prowizja czy coś??
Wystarczy oblukać ich gazetkę lub www i już wiadomo że N praktycznie połknął FJ.
Ja osobiście nad tym ubolewam gdyż było to zawsze dla mnie wygodne - raty zawsze blisko .
Teraz to jedynie szklarna została chociaż z tego co przypominam sobie to było kiedyś z tym słabo więc może muszą wybierać albo to albo to![]()
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Ja dzisiaj byłem się dowiedzieć o dostępność 5DII oraz 24/1.4 i nie mają ani jednej sztuki :-(. Także zostaje internet - tylko nie wiem jaki sklep jest opłacalny, a tak zawsze na miejscu mogłem pomacać, obejrzeć przypiąć do aparatu.
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl