Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 59

Thread: Fotojoker i Canon ?

Moderator Bangi's Avatar

Default Odp: Fotojoker i Canon ?

Quote Originally Posted by cobalt View Post
    Canon (podobno jako jedyny) nie płaci prowizji sklepom od sprzedaży. A tak swoją drogą, to ciekawe dlaczego ten sam model w jednej sieci sklepów ma 24 mies. gwarancji, a w innej tylko 12.
    A to Canon takie info podaje czy sklep?
    Gwarancji jest tyle ile w karcie gwarancyjnej...
    To sklepy zazwyczaj kit wciskają

Pełne uzależnienie MC_'s Avatar

Dokładnie. Często sklep pisze o 24 miesiącach gwarancji, a w praktyce jest to niezgodność towaru z umową i tutaj żadnej łaski nie robią.

Nie wiem jak u was ale na śląsku jest kilka fotojokerów w pasażach handlowych które odwiedzam średnio co 1-2 tygodnie i przy ostatniej wizycie nie zauważyłem jakiś większych rewolucji. Co prawda bez szału ale Canona zawsze było mniej niż nikona (ale porównywalne do sony - tak przynajmniej podpowiada mi ocena wizualna). Puchy też stały za szybkami (nawet chyba jedynki widziałem), za to obiektywów tych najpopularniejszych do wyboru do koloru. Wszystkie wersje 70-200 poustawiane równo w rządku, najpopularniejsze stałeczki no i oczywiście obiekt moich ostatnich westchnień 15-85.

Wszystkie swoje słoiki u nich kupowałem. Jak się wyczeka na promocje które od czasu do czasu się pojawiają to i ceny są dość atrakcyjne. Mówicie że w ostatnich dniach coś się pozmieniało ?

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by MC_ View Post
    Dokładnie. Często sklep pisze o 24 miesiącach gwarancji, a w praktyce jest to niezgodność towaru z umową i tutaj żadnej łaski nie robią.
    Sklep oficjalnie pisze 12 mies. i jak się ma to do przepisów UE?
    Canon PowerShot SX 130 IS (Srebrny) - 460,00 - Aparaty cyfrowe - e-Fotojoker
    Zakładka specyfikacja.
    Last edited by cobalt; 06-10-2012 at 12:18 PM.

Pełne uzależnienie MC_'s Avatar

Nijak.
    Żaden przepis UE czy prawa polskiego nie nakłada obowiązku udzielenia gwarancji.

Też to zauważyłem już od kilku miesięcy .
    Sam byłem świadkiem jak kupowałem u nich swoją piątkę jak sprzedawca mówił klientowi że "N" lepszy itp... może płynie z tego jakaś prowizja czy coś??
    Wystarczy oblukać ich gazetkę lub www i już wiadomo że N praktycznie połknął FJ.
    Ja osobiście nad tym ubolewam gdyż było to zawsze dla mnie wygodne - raty zawsze blisko .
    Teraz to jedynie szklarna została chociaż z tego co przypominam sobie to było kiedyś z tym słabo więc może muszą wybierać albo to albo to

Bywalec

Ja dzisiaj byłem się dowiedzieć o dostępność 5DII oraz 24/1.4 i nie mają ani jednej sztuki :-(. Także zostaje internet - tylko nie wiem jaki sklep jest opłacalny, a tak zawsze na miejscu mogłem pomacać, obejrzeć przypiąć do aparatu.
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by deejay24h View Post
    Wystarczy oblukać ich gazetkę lub www i już wiadomo że N praktycznie połknął FJ.
    Identyczna sytuacja jest także z AB FOTO. Niedawno chciałem zamówić u nich 400-tkę i otrzymałem odpowiedź, że nie ma możliwości sprowadzenia i kupienia u nich czegokolwiek z Canona, gdyż przestawili się oni na Nikona.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie jacek_73's Avatar

Quote Originally Posted by Jago View Post
    Identyczna sytuacja jest także z AB FOTO. Niedawno chciałem zamówić u nich 400-tkę i otrzymałem odpowiedź, że nie ma możliwości sprowadzenia i kupienia u nich czegokolwiek z Canona, gdyż przestawili się oni na Nikona.
    Tak,nikon wspiera te sklepy Co do 400-tki - widzę, że okazałeś się dużym, dzielnym chłopcem. Radzącym sobie mimo rzucanych przez FJ, AB Foto i nikona kłód pod nogi
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie solti's Avatar

Quote Originally Posted by Jago View Post
    Jeśli dobrze pamiętam, to już ponad rok temu AB Foto rozesłało miała do swoich klientów, że przerzucają się na sprzęt Nikona. W tym momencie stali się dla mnie bezużyteczni, ale cóż...
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast