Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: 7D z firmwarem 2.0.3 i szumy na niskich iso ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 7D z firmwarem 2.0.3 i szumy na niskich iso ?

Od pewnego czasu zastanawiałem się czy nie powinienem czegoś smarnąć o 7d... I powiem szczerze, że to najgrzej obrazujący syfrak canona jaki miałem... Zakres tonalny fatalny, kontrast klapa, szczególnie w dużym raw-ie, wypluwany obraz że tak powiem w przypadku tego aparatu w zestawieniu nawet z 35/1.4 czy 300/2.8 na poziomie niezłej klasy kompaktu, słowem obrazowanie to DNO, sytuację ratowała czasami agrsywna obróbka, ale nie każdego stać na spędzenie godziny przy podstawowej obróbce zdjęcia... Oczywiście aparat ma również plusy, niezły autofocus, wielkość generowanej papki (przydało mi się to w kilku publikacjach), świtny do filmowania ;-) Słowem, jeżeli ktoś ma dylematy pomiędzy tym korpusem a... polecam coś innego zwłaszcza jeżeli komuś zależy na obrazie... Oczywiście rozumiem że aparat ma dużo zwolenników ale ja osobiście użytkując go dość intensywnie zraziłem się serdecznie do tego modelu. :-) Przepraszam że trochę nie w temacie ale... szum widoczny już przy iso 100 doprowadził mnie po pewnym czasie do takich, subiektywnych wniosków ;-)
    Ostatnio edytowane przez nex ; 30-09-2012 o 21:12
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów