Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanej lampy?

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie Odp: Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanej lampy?

... no z tego co wiem, to studyjne raczej nie działają w TTLu ale może się myle... Widziałem studyjne, które miały pilota którym można było zmieniać parametry ale o sterowaniu przez automatykę TTL pierwsze słyszę...

Ja bym poprostu kupił 2X430 i sterował wbudowaną lampą w 60D, a studyjne ustawił na fotocelę z pominięciem błysku pomiarowego...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

no z tego co wiem, to studyjne raczej nie działają w TTLu ale może się myle... Widziałem studyjne, które miały pilota którym można było zmieniać parametry ale o sterowaniu przez automatykę TTL pierwsze słyszę...
    To też tak się mnie wydawało, ale myślałem, że może nie doinformowany jestem czy coś
    A co do wyzwolenia studyjnych przez fotocele - w dzień, jeszcze przy słonecznej pogodzie z całą pewnością nie przejdzie.
    W takim razie dochodzę do wniosku, że najlepiej będzie jak wezmę nówkę 430EX II + wyzwalacze rf-603 (synchro do studyjnych 1/180-1/250 powinno wystarczyć). A systemowa będzie miała zastosowanie na body bez wędrowania

PS: Na nadajnik YN RF-603 na sanki można zamontować lampę lub panel led jak na gorącą stopkę przy body?
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 27-09-2012 o 17:37

Pełne uzależnienie

Faktycznie cos, strzelilem jak dzik w sonse , jakos uciekla mi informacja ze to lampy syudyjne

Na nadajnik YN RF-603 na sanki można zamontować lampę lub panel led jak na gorącą stopkę przy body?
    mozna, YONGNUO, photographic equipment, camera accessories, flash light, camera remote control, speedlite, photo equipment, LED photo light, flash trigger, camera wireless remote control, TTL cord

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    W takim razie dochodzę do wniosku, że najlepiej będzie jak wezmę nówkę 430EX II + wyzwalacze rf-603....
    Ale czy 60D nie przenosi bezprzewodowo automatyki na 430EX II ?
    Byłem przekonany że tak, dlatego też przy przesiadce dość poważnie myślałem o 60D.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Cytat Zamieszczone przez slocum Zobacz posta
    Ale czy 60D nie przenosi bezprzewodowo automatyki na 430EX II ?
    Byłem przekonany że tak, dlatego też przy przesiadce dość poważnie myślałem o 60D.
    pewnie, ze przenosi, dlatego zaproponowalem co wyzej ale kolega wpomniał o fotografowaniu w dzien a wtedy to sie srednio sprawdza, daltego lepiej manualnie radiowka
    Ostatnio edytowane przez flankerp ; 28-09-2012 o 08:16
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Początki nałogu Awatar Maver

Czyli jak za chińczyki wcale nie wychodzi tak tanio. A swoją drogą dziwne bo nigdy nie słyszałem, żeby dało się sterować mocą lamp Quantuum bezpośrednio z body ... Myślałem, że automatykę przenosi się jedynie do lamp reporterskich.
    800 zeta za trzy to prawie darmo, jesli nie chce Ci sie podchodzic do lamp tych kilku metrów
    PW kosztuja chyba z 1500 za sztuke, przynajmniej tyle kiedys kosztowaly...
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Czyli jak za chińczyki wcale nie wychodzi tak tanio. A swoją drogą dziwne bo nigdy nie słyszałem, żeby dało się sterować mocą lamp Quantuum bezpośrednio z body ... Myślałem, że automatykę przenosi się jedynie do lamp reporterskich.
    automatykę przenosi się nie tylko do lamp reporterskich

Chyba nie do końca to rozumiem. Mówiąc automatyka przeniesiona na lampy studyjne co za tym idzie? Z poziomu body zwiększę/zmniejszę moc błyskania lampy Quantuum?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez ilonasz22 Zobacz posta
    automatykę przenosi się nie tylko do lamp reporterskich
    Ponoć w Tatrach widziano Yeti. Mnie także mocno zaintrygowała ta rewelacja, z niecierpliwością wyczekuję ciągu dalszego.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Mam jeszcze pytanie jak wypada 430ex II na tle 580ex?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów