Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Manfrotto 233B - czy praktyczne?

Mieszany widok

Domyślnie

Ale przy bardzo slabym swietle, lub zupelnie jego braku, oswietlacz AF bardzo pomaga, wrecz jest jedynym sposobem.
    Myslalem kiedys o doklejeniu dodatkowej kostki do Off Camera Shoe Cord 2, zeby "odkladac tam lampe, kiedy nie musze blyskac z boku. Uzywajac kabla, lub drugiej lampy jako slave, najwiekszy problem to blyskanie z prawej strony. Sprobujcie to zrobic
    Monopody - sa dwa rozwiazania Manfrotto 679B (140 zl) + nogi 678 (150 zl), jest pewna niekompatybilnosc trzeba lekko powiekszyc otwor w mocowaniu nog, zeby ten monopod wszedl (nogi pasuja do 679, bez literki B, nie ma go juz w cenniku) Mam ten monopod ale zdecydowalem sie na razie na 682B z nogami chowanymi do srodka.
    Moze do wspomnianych nog bedzie pasowal jakis tani chinski monopod. Trzeba tez oczywiscie dokupic uchwyt do parasolki ok 60 zl i parasolke
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    najwiekszy problem to blyskanie z prawej strony. Sprobujcie to zrobic
    hehehe, lubie taki zagadki ... i wlasnie wymyslilem bardzo prosty patent, a mianowcie: aparat musi byc z gripem, bierzemy go do lewej reki 'do gory nogami', spust mamy pod wskazujacym palcem lewej reki, wszystko w wizjerze mamy dogory nogami, ale przeciez nie obraz :-), lampa wedruje naturalnie do prawej reki.... i pozamiatane

gorzej jak nie ma gripa, albo trzeba szybko pokrecic pokretlami ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    hehehe, lubie taki zagadki ... i wlasnie wymyslilem bardzo prosty patent, a mianowcie: aparat musi byc z gripem, bierzemy go do lewej reki 'do gory nogami', spust mamy pod wskazujacym palcem lewej reki, wszystko w wizjerze mamy dogory nogami, ale przeciez nie obraz :-), lampa wedruje naturalnie do prawej reki.... i pozamiatane

gorzej jak nie ma gripa, albo trzeba szybko pokrecic pokretlami ;-)
    A pionowy kadr jak bys zrobil?
    Poza tym w tym ustawieniu to spust masz bardziej pod kciukiem niz palcem wskazujacym.

Ja po prostu krzyzuje rece a ze mam dlugie lapy to wystarcza by w miare doblysnac z prawej strony. Asystent to tez nieglupia sprawa

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    tak samo, aparat do lewej reki odwrocony o 90

Poza tym w tym ustawieniu to spust masz bardziej pod kciukiem niz palcem wskazujacym.
    to chyba ja mam gdzie indziej kciuk albo mas jakiegos mocno zdeformowanego gripa ;-)

Ja po prostu krzyzuje rece a ze mam dlugie lapy to wystarcza by w miare doblysnac z prawej strony.
    chcialbym to zobaczyc ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    to chyba ja mam gdzie indziej kciuk albo mas jakiegos mocno zdeformowanego gripa ;-)

E... bez aparatu pisalem i wyobraznia zaszwankowala. Teraz z domu przymierzylem i wycofuje sie rakiem .

chcialbym to zobaczyc
    Wez aparat w prawa reke, lampe w lewa, skrzyzuj rece, idz przed lustro.

Podpowiem dokladniej - aparat w prawej rece spoczywa mniej wiecej w zaglebieniu wewnetrznym lokcia lewej reki, ktora przechodzac "pod" aparatem trzyma lampe z jego prawej strony.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Problem ten rozwiazuje Wimberley Wedding/Portrait Flash Bracket (Module M-7):
    http://www.the-digital-picture.com/I...et-Example.gif

- nie wiem czy u nas dostępne.
    Zaletą są niewątpliwie małe wymiary po złozeniu.
    http://www.the-digital-picture.com/I...er-Bracket.jpg

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko
    Zaletą są niewątpliwie małe wymiary po złozeniu.

Zapomniales wymienic wade... cena.

Uprawnienia umieszczania postów