Witam,
Otóż nie każdy d-bank kopiuje cos innego niz jpg. Mam dwa takie wynalazki - Archos Jukeboc Multimedia oraz I-tec MMV-80H. Ten pierwszyma opcje dla mp3, jpeg i jpg. Ma także wyświetlacz i czyta praktycznie wszystkie karty (poprzez "przejściówki"). Ma, a jakże, akumulator. To był pierwsza rzecz jaka szlag trawil w tym pudełku. Co prawda poprzez mopja nieuwagę, ale jednak. Jeśli chodzi o funkcjonalność to jest to dla mnie genialna zabawka. Mało, że zgrywa szybko (USB 2.0) to można zakładać i nazywać foldery, pliki itp. Ma jednak jedna wadę - wyświetlacz. Można się na nim nieźle przejechać ufajac w jego obraz. Po prostu oszukuje, drań jeden. To co później wychodzi jako ciemne ten łobuz wyświetla jako bardzo ładne fotki. Tak ma i tyle. Ogólnie jestem zadowolony z tego wynalazku, lecz proponowałbym sciagnać go z USA gdzie jest o połowę tańszy.
Co do tego I-teca to ma on bardziej okrojone funkcje. No i przede wszystkim nie ma własnego zasilania. Ale to nie problem - samochód, zasilacz i wszystko jak trzeba. No może prawie jak trzeba. Nie posiada również wyświetlacza i potzrebny jest monitorek. Taki zestaw zapisuje wszystko. RAW-y, Tiff i co kto chce. Tyle, ze dzisiaj nie ma powodu dla takiego prymitywu bo sa urzadzenia "przyjmujace"wszystko.
pozdr.
krecio![]()