Tharsane,

Cena tez jest istotna ale przy zakupie sprzetu kieruje sie raczej maksyma, ze nie stac mnie na tanie rzeczy. Appla macalem kiedys i tylko fakt ze byl bialy jak lodowka nie za bardzo mi sie spodobal. Czytnik Belkina (za 99 dolarow) widzialem na stronie internetowej. Juz bylem zdecydowany na zakup iPoda gdy przez przypadek trafilem na ten drugi, ktory rozmiarami jest rownie maly jak ipod (4.2" x 2.4" x 0.7" a iPod 4.1 x 2.4 x 0.57 cala). Sadze, ze kupie Archosa, bo jest maly, zgrabny i nie bialy. Dziekuje za odpowiedz.

eternus,
wlasnie o to chodzi, ze na dobra sprawe nie kupisz 20gigabajtowego odtwarzacza mp3 za takie pieniadze (349 dolcow chyba w stanach). Nomad jest duzy jak kaseta wideo a iPod kosztuje troche wiecej mimo ze nie ma wyswietlacza wideo. Poza tym to urzadzenie jest wlasnie male 10.6 x 6 x 1.7 cm co czyni je bardziej porecznym niz jakiekolwiek databanki, ktore widzialem chociazby w MediaMarkcie czy allegro.

Na koniec jeszcze powiem, ze wazne jest dla mnie aby odtwarzal rowniez mp3, gdyz jako nosnik zdjec nie bedzie mi potrzebny na codzien a nie chcialbym aby za te pieniadze lezal na szafce i byl uzywany raz na jakis czas.
mimo wszystko dziekuje za opinie.

pozdrawiam,