Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Magic Lantern pod 7d

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie Odp: Magic Lantern pod 7d

Skoro u samego autora hacka ponoć wszystko działa i nie sprawiło uszkodzenia puszki, to można domniemywać, że ML nawet w wersji alpha będzie tak samo user-friendly na innych egzemplarzach 7D.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Uzależniony

Z 5DC jednak tak nie było, były puszki na których ML nie działał (na szczęście nie psuł puszek, ale nigdy nie masz 100% pewności).

Bywalec
    Miasto
    wałcz/piła

Oooooo, no to czekajmy

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Pierwsza wersja Alpha została opublikowana Na mojej puszce wszystko wygląda bardzo dobrze. Co prawda nie wszystkie funkcje zostały udostępnione w pierwszym wydaniu, ale sam fakt, że jest w końcu jakiś postęp cieszy najbardziej Ustawianie ostrości w Manual focus nigdy nie było tak przyjemne

MagicLantern.fm - First 7D alpha released!
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Witam, mam kłopot, zainstalowałem na karcie CF jak trzeba wg instrukcji, aparat zaczął wgrywać firmware i zgasł po chwili na ... amen.. kaput. Wyjęcie bateri, karty, usunięcie ML z karty nic nie dało jak również wgrania na kartę do katalogu głównego oryginalnego firmware.
    Co mogę zrobić?

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez inku Zobacz posta
    Witam, mam kłopot, zainstalowałem na karcie CF jak trzeba wg instrukcji, aparat zaczął wgrywać firmware i zgasł po chwili na ... amen.. kaput. Wyjęcie bateri, karty, usunięcie ML z karty nic nie dało jak również wgrania na kartę do katalogu głównego oryginalnego firmware.
    Co mogę zrobić?
    Na którym kroku z tej instrukcji: Magic Lantern | Install Guide
    utknąłeś?

Po tym jak aparat był głuchy wyjałem kartę i wywaliłem z niej ML i wgrałem oryginalny software ze strony canona, wyjąłem baterię i włożyłem wszystko jeszcze raz, nadal cisza... .natomiast po jakichś 2 min nagle ożył. I działa jak przed upgrad'em. Przybyło mi pare siwych włosow

Jak się odważę za jakiś czas powroce do tematu ML bo na razie wystarczy mi atrakcji.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez inku Zobacz posta
    Po tym jak aparat był głuchy wyjałem kartę i wywaliłem z niej ML i wgrałem oryginalny software ze strony canona, wyjąłem baterię i włożyłem wszystko jeszcze raz, nadal cisza... .natomiast po jakichś 2 min nagle ożył. I działa jak przed upgrad'em. Przybyło mi pare siwych włosow

Jak się odważę za jakiś czas powroce do tematu ML bo na razie wystarczy mi atrakcji.
    ZTCW
    Instalacja ML poprzez funkcję aktualizacji firmware to waściwie nie instalacja tylko aktywacja istniejącej w aparatach możliwości bootowania systemu z karty.
    1.Jeśli karta pamięci ma ustawioną flagę BOOT i nagrane pliki ML to taki aparat załaduje system ML z karty
    2.Jeśli karta nie ma flagi boot to powinien załadować się oryginalny soft z pamięci wbudowanej.
    3.Jeśli karta ma flagę BOOT ale ktoś po prostu skasował pliki z karty będzie problem i system się zawiesi.

Na koniec: do 7D to ciągle beta i nie polecają jej instalować
    Ostatnio edytowane przez adawro ; 21-10-2013 o 18:34

Ok dzięki, cierpliwie poczekam na wersję finalną.

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

instalował ktoś ML pod 7d z sukcesem?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów