Pokaż wyniki od 51 do 60 z 853

Wątek: [mkkaczy] Dzika przyroda

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: [mkkaczy] Dzika przyroda

mkkaczy, z tymi pomyslami na zdjecia to nie taka prosta sprawa zeby je napisac tu i teraz, a to dlatego bo pomysl do glowy przychodzi zazwyczaj na miejscu kiedy sie ma przed oczami dane warunki terenowe itp, ja ptaki fotografowalem zazwyczaj wczesnym switem lub poznym popoludniem, czesto bywalo tak ze o godzinie 7.00 rano bylo juz dla mnie za pozno i schodzilem ze zdjec poniewaz swiatlo bylo zbyt ostre jak dla mnie. Ja rozumiem ze na dzien dzisiejszy nie masz zabaradzo mozliwosci fotografowac inaczej bo tak jak piszesz czas na wyspie Cie ogranicza ale trzeba sie cieszyc ze masz przynajmniej to Jesli chodzi o ciekawosc zdjec to uwazam ze na takie zdjecie sklada sie nie tylko moment ale i cala otoczka, ja zazwyczaj zwracalem uwage na tło, światło, poze, moment, gatunek i jakosc zdjecia, ptak musi byc żyleta na pieknie rozmytym tle no i oczywiscie nie kadruje zdjec, dla mnie pelny kadr to swietosc. Mysle ze jesli sie spelni te warunki to sukces murowany. Nie zrazaj sie tym co ktos pisze ze np twoje zdjecia sa nudne itp, nie odrazu rzym zbudowano, bede tu zagladal i bede Cie dopingowal bo widze ze talent masz Jakim sprzetem fotografujesz? Pytam poniewaz jakosc tych zdjec mi troche nie lezy. Acha, byl bym zapomnial, unikal bym lapania w kadrze nieba, nie jest to regula ale tak jest lepiej
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 28-03-2013 o 22:09

Uprawnienia umieszczania postów