Mnie się spodobał szczygieł, choć jeszcze nigdy nie widziałem go "z bliska".
Mnie się spodobał szczygieł, choć jeszcze nigdy nie widziałem go "z bliska".
Słowiczek, gdyby Cię odwiedziła sikora lazurowa to zachowaj tą wiadomość dla siebie. Chyba że lubisz najazd Hunów i Tatarów jednocześnie na swoje domostwoChociaż z drugiej strony jeśli każdy z nich przywiezie zwyczajową flaszkę....
A modraszka fajna, zresztą roślinka też.
Jak pisałem - nie mam jej w karmniku. Jeden jedyny raz widziałem ją w jednym z rezerwatów, które odwiedzam. To było zimą, z początku myślałem,że to raniuszek, ale moją uwagę zwrócił krótszy, niż u raniuszka ogon i czarny pasek na oku. Nie miałem czym zrobić zdjęcia, zresztą wielu ujęć nie mogę zrobić także dziś
, tak więc po skonsultowaniu się z wiedzą książkową wytypowałem lazurkę
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 27-01-2015 o 23:18
Wiem kolego, to moja obiektywna i realna opinia o swoich poczynaniach. Z tego powodu wtedy nie przymierzałem się nawet do zdjęcia. Las jest bardzo trudnym miejscem do focenia drobinek, bez umiejętnego podejścia i w miarę jasnego i szybkiego tele nie ma szans na dobre zdjęcie. Podejść umiem, tak że mam uciechę choćby z obserwacji, jak by nie patrząc zdobywanie doświadczenia, które później będzie jak znalazł. Pozdrawiam![]()
Mistrzowskie fotografie, strona za stroną zdjęcie po zdjęciu z co raz to większym zainteresowaniem. Gratuluje cierpliwości i ujęćJak najbardziej na +
Canon 50D + 7D + EF 70-200 f/2.8 L USM + Sigma A 18-35 f/1.8
R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
https://500px.com/mkkaczy
O lubię takie, bo oprócz samego uchwycenia ptaszka jest jeszcze klimat miły dla oka.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS