Witajcie. Mam mozliwosc kupna jednego z w/w obiektywow. Nie mam pojecia, ktore bedzie lepsze; zalezy mi na malej GO +ostrosci. Dlugosc ogniskowej nie odgrywa raczej wiekszej roli, gdyz foce w plenerze. Potrzebuje odpowiedzi jak najszybciej.
Witajcie. Mam mozliwosc kupna jednego z w/w obiektywow. Nie mam pojecia, ktore bedzie lepsze; zalezy mi na malej GO +ostrosci. Dlugosc ogniskowej nie odgrywa raczej wiekszej roli, gdyz foce w plenerze. Potrzebuje odpowiedzi jak najszybciej.
canon i szkla, fajne chyba
Mała GO i ostrość w plenerze - zdecydowanie 135L.
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
są to dwa różne obiektywy, ja bym się skłaniał do 50L
Regulamin pkt 8.
Ja bym wybrał 50L
Jak dla mnie 135L, piękne szkło, jedne z moich ulubionych. 50L bawiłem się chwilę i nie przypadł mi do gustu. Oczywiście mowa o szkłach podpiętych do FF.
Szczerze to nie rozumiem pytania! Jak można focić w plenerze i nie widzieć różnicy pomiędzy ogniskowymi?!
krzychoo, możesz uzasadnić??
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Da Ci odseparowanie obiektu portretowanego od tła w sposób zbliżony do parametrów bajkowych![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Wybacz; nie rozumiem, o ktorym szkle mowisz?