Cytat Zamieszczone przez fr3x Zobacz posta
Dziękuję Tobie bardzo za odpowiedź .
Zestaw Fotografia Portretowa od Fripers (2641701856) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślałem nad tym zestawem.

Czyli zmianę lustra na 7d jest nieopłacalna? Gdybałem, że jakbym sprzedał całość za 3.300 to dołożyłbym i 7d ze szkłami bym zakupił.
Ten zestaw co pokazałeś nadaje się jedynie do du... Za chwilę będzie Ci brakowało mocy... Do porządnego studio według mnie minimum to 600 a tu masz 300, ciekawe na ile efektywne... Firma w sumie krzak bo nie słyszałem o niej nic... Jeśli nie chcesz zaraz marudzić i mówić, że mało światła, by się przydało troszkę mocniej itp bierz jedną ale za to porządną... Sam przechodziłem przez lampy 400 - 300 i nie ma to sensu według mnie... Teraz błyskam jednym fomeiem 600 i kilkoma sabinami, starcza choć czasem brak mi mocy niestety ale to już w plenerze, w studio starcza. Nie łaś się na takie zestawy bo to nie ma sensu to ma być studio a nie przenośne COŚ. Lepiej skompletuj wszystko samemu lampka 600+ i akcesoria. Na początku nie wykorzystasz tych 2-3 lamp, skup się na jednej lampie i zobacz czego Ci brak, zawsze możesz bawić się z blendami co daje fajny efekt. Ja sprzedałem swoje 2 lampy 800 bo leżały, przynajmniej dla mnie jedna lampa jest wystarczająca + jakiś dobry modyfikator.