Witam serdecznie wszystkich na forum.

Mam nadzieję, że po powrocie; a raczej długiej przerwie pozostanę u was na dłużej.
Od przeszło dwóch lat zajmuję się fotografią i obecnie pracuję na 50d + S 70-300 f/4-5.6 DG + C 18-55 f/3.5-5.6 bez IS. W kicie padł mi AF, ale daję radę.
Ostatnio miałem kilka chwil zawahania, w których planowałem sprzedaż 50d - póki jest w cenie i zakupić 7d. Czy jest to dobre rozwiązanie? Ile mógłbym za niego uzyskać cenowo? Przebieg ma około 5-7k <.
Ogólnie aparat służy mi do fotografii modelek (zdjęcia do PF), czasem zdjęcia sportowe, koncerty - w sumie to mieszane otoczenia. I tutaj pojawia się moje pytanie.
Jakie szkła warto zakupić do fotografii ww? Co do ujęć sportowych - to jako tako sigma daje radę. Dużo słyszałem, że są problemy z jej sprzedażą. Wyprzedzając wasze pytanie - chcę sprzedać 50d i przesiąść się na 7d, gdyż coraz to częściej zacząłem także kręcić filmy. Ktoś pewnie powie "rób jedno i bądź w tym dobry; a nie, łapiesz się miliona rzeczy..." Okej, macie rację, ale kręci mnie to - czemu nie?
Mając budżet około 2tys. w jakie szkła się uzbroić?
Zdołam sprzedać ten zestaw za przyzwoite pieniądze?
Jak urządzić studio, aby nie było potrzeby co pół roku wymieniać sprzęt?
Na fotografii studyjnej w ogóle się nie znam, tak więc proszę weteranów o pomoc.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.