Witam ponownie
Minęło troche czasu od mojego poprzedniego wpisu i teraz mogę powiedzieć więcej i moich dwóch drukarkach i zainstalowanych w nich układach CISS. Na początku byłem zadowolony. Wszytko fajnie działało do czasu kiedy zacząłem nieco więce drukować. Cżesto drukarki przerywały drukowanie z komunikatem, że któryś z atramentów nie został poprawnie rozpoznany lub jest nieoryginalny. Przerywały druk z informacja o skończeniu się atramentu pomimo, że atrament był. Próbowałem z tym żyć ale coraz częstsze problemy tego typu i dodatkowo zapełniające się pojemniki zrzutowe po kilku takich problemach (każde zatrzymanie ze względu na wykrycie nieoryginalengo kartidża powoduje wyplucie sporej ilości atramentu po skasowaniu komunikatu i zresetowaniu licznika wydruków) spowodowały podjęcie decyzji o zakończeniu ich żywota i zakupie nowej drukarki. Padło na Epson ET-8550. Po kilku wydrukach i zrobiniu profili ICC do niej i posiadanych papierów jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że teraz będzie spokój.
Pozdrawiam