Pokaż wyniki od 1 do 10 z 210

Wątek: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS

No i... menu Metza przy dotykowym wyświetlaczu to masakra. Nie dość, że trzeba momentami grzebać, to sposób przełączania pomiędzy poziomami jest bardziej niż mało wygodny a, co za tym idzie- wolny. Budowa fajna, plastik i spasowanie na wysokim poziomie, ale to menu...
    Wybrałem YN-568 EXII. Po sprawdzeniu w sklepie, zdecydowałem się. Po przyjeździe do domu, instrukcja (bo skróty na ekranie jakieś "chińskie") i bawię się. Piszą, że ma zabezpieczenie przed przegrzaniem, więc sprawdzam. Po ok. 25 błyskach 1/1 złapałem lampę z boku i się oparzyłem. OK- baterie się mogą nagrzewać, ale żeby oparzyć się o obudowę? Poza tym, pojawiły się dwie plamy, jakby plastik się odbarwił w na ścianie, do której przychodzą styki od baterii. Nie włączyło się też wspomniane zabezpieczenie. Z powrotem do sklepu i... chcieli mnie wywalić. Na info Euroagd dowiedziałem się, że zakupioną 3 godz. wcześniej lampę mogą przyjąć. W sklepie, kierownik twierdzi, że nie może oddać kasy- mogę reklamować. Telefon na infolinię, rozmowa na głośnym i gość mówi, że mogą, ale nie muszą... No to pytam gościa, jak to jest, że przed chwilą nie mógł, a teraz może. A on, patrząc mi w oczy mówi, że może, ale nie chce... No szlag mnie trafił. Ochronę chciał wzywać... Nie mając wyjścia, zostawiłem do reklamacji. I tak, po raz kolejny dostałem nauczkę w tym sklepie. Tam, wychodząc za drzwi, można pożegnać się z jakąkolwiek pomocą w przypadku problemów. Błyskając w sklepie, ale białymi eneloopami, nagrzała sie chyba ciut mniej i włączyło się zabezpieczenie.
    Czy ktoś z Was doświadczył również tak mocnego nagrzewania obudowy? Baterie eneloop- brązowe.

Dobra- właśnie się dowiedziałem, że to wina baterii. Wyklarował mi to z wyliczeniami ktoś rozumny...
    Chyba pojadę rano do sklepu i odbiorę lampę.
    Ostatnio edytowane przez midget ; 30-10-2014 o 23:08

Uprawnienia umieszczania postów