Nie posiada, przestawienie C.Fn. jest niemożliwe, tylko w Metzu działa i można przełączać skalę (m/ft) z poziomu menu.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Czyli pupa z lampą bo pozostaje mi metoda 3 zdjęć jeśli bym miał ją zakupić lub poczekać , dołożyć kasę i kupić Metza.
czy do wersji YN-568EX II dołożyli coś oprócz:
Możliwość pracy jako LAMPA MASTER ?
czy są jeszcze jakieś inne różnice między pierwszą wersją a tą II :>
Innych różnic nie ma.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Posiadam wersję II i ostatnio miałem problem a mianowicie wspomaganie AF w lampie przestało chodzić. Po zmianie akumulatorów (choć te pierwsze były jeszcze w wysokim stanie naładowania) sytuacja się nie zmieniła co trochę mnie zmartwiło. Na drugi dzień włączyłem lampę i wszystko śmiga jak ta lala i tak jest do dzisiaj. Czy ktoś się już z tym spotkał w swojej lampie? Zaznaczę od razu, że w samej lampie nic nie zmieniałem.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
Pewnie wlaczyles AI-SERVO.
Posiadam lampę 568EX i wyzwalacz radiowy YN-622 C. Chciałbym kupić przewód do połączenia lampy z tym wyzwalaczem i w związku z tym trzy pytania:
1. Jaki to ma być przewód? W wyzwalaczu jest jest gniazdo PC-Sync a w instrukcji lampy pisze: 2.5mm PC SYNCHRONOUS INTERFACE- czy to jest to samo?
2. Czy przy połączeniu wyzwalacza z lampą za pomocą przewodu (oczywiście lampa i wyzwalacz poza stopką aparatu) będą wszystkie funcje, tzn: E-TTL, na drugą kurtynę i HSS?
3. Proszę o namiar gdzie kupić taki przewód
Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio edytowane przez marjo ; 15-01-2014 o 11:50
Przy połączeniu kablem stracisz E-TTL i możliwość zdalnego sterowania lampą.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...