Ostatnio edytowane przez fro ; 24-02-2013 o 18:30
dzięki Usjwo za linka. Pewnie nie tylko ja z niego skorzystam.
Porównaj sobie synchronizację lampy ze stopki, lampy z RF-602 i YN-622C. Z YN-622C uzyskasz efekt jak ze stopki, brak opóźnienia, z RF-602 będzie widoczne opóźnienie.
Zależy to też pewnie od puszki np z 500D z droższym wyzwalaczem uzyskasz 1/250s, z RF-602 już nie. A puszka ma max synchro 1/200.
Konstrukcja palnika w lampie systemowej w zasadzie wyklucza uzywanie wiekszych softboxow. Gorna granica to maksymalnie 70-90 cm na boku.
Oczywiscie mozna uzywac i wiekszych modyfikatorow. Ale swiatlo nie bedzie rownomiernie rozproszone. Powierzchnia modyfikatora nie bedzie odpowiednio spozytkowana...
A jak wiadomo, ksztalt i wielkosc softboxa determinuje jego zastosowanie i efekty ...
- .. -
Panowie i Panie, czy ktoś z Was dysponuje instrukcją (najlepiej w PDF i najlepiej PL) do tej lampy? Szukam i znaleźć nie mogę... A ta instrukcja od wersji do Nikona nie chce mi się wczytać![]()
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4
[B]Sprzedam Samyang 8mm
Takie mam pytanie, czy lampę YN568 można/nadaję się do tego by używać jako główną lampę. Na imprezach/weselach itp itd? sprosta tym wymaganiom ?
Pytam bo wydatek ~1400zł na 580EXII trochę mnie nie stać
- FB -
Canon + szkła
Czy sprawdzał ktoś czy ta lampka współpracuje z pocket wizardami tt5/tt1 ?
...