A co jeżeli użyję przewodu na gorącą stopkę z przenoszeniem E-TTL?
Chodzi o to że chcę rozdzielić lampę z wyzwalaczem bo nie pasuje do uchwytu softboxa założona na yongnuo 622, oczywiście nadajnik zostaje na stopce aparatu.
A co jeżeli użyję przewodu na gorącą stopkę z przenoszeniem E-TTL?
Chodzi o to że chcę rozdzielić lampę z wyzwalaczem bo nie pasuje do uchwytu softboxa założona na yongnuo 622, oczywiście nadajnik zostaje na stopce aparatu.
Jak nadajnik będzie na stopce, a lampa przez kabel ETTL będzie podłączona do sanek odbiornika, to będzie poprawnie działać.
Dziękuje za pomoc, kabel kupiony.
Potwierdzam że w tej konfiguracji (nadajnik na stopce aparatu, odbiornik połączony z lampą przewodem ETTL) działa i przenosi ETTL.
Panowie i Panie, czy ktoś z Was ma i używa jakiegoś taniego, sprawdzonego stofena/dyfuzora do tych lampek? Chodzi mi konkretnie o te zwykłe, mleczne, plastikowe nakładane bezpośrednio na lampę.
Z góry dzięki za (p)odpowiedzi![]()
6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4
[B]Sprzedam Samyang 8mm
Do tej lampy pasuja te same modyfikatory jak do Canon 580EX
To akurat wiem, ale chodzi mi raczej o jakiś konkretny, sprawdzony - plastik plastikowi nie równy. Ostatni pokruszył się po 6 miesiącach użytkowania...
[B]Sprzedam Samyang 8mm
Uwaga: stofen od Canona 580 EX- nie pasuje do tej lampy (nie chce się na nią wcisnąć), kupiłem chyba Phottixa, rozciąłem go po bokach ale spada
Ja uzywam tych samych do C i YN i nie ma problemow. Co do modelu, to koszt jest pewnie 10-15PLN, wiec raczej bym sie nie bawil w wielkie wybory
[B]Sprzedam Samyang 8mm
Ja do 568EX II kupiłem takie cudo:
Dyfuzor do Canon SpeedlLite 580EX 580EX II
i pasi jak się patrzy![]()
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN