Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 210

Wątek: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Raczej chodzilo mi o slub w kosciele, gdzie glozny sygnal moglby byc irytujacy

Mam to szczescie ze utrzymuje sie z czegos innego i nie musze pracowac aparatem. Moze poniekad to z tad ten problem sie wzial, brak doswiadczenia.
    Jednak C580 "pika" zdecydowanie dyskretniej.
    Z wykonywaniem pracy chodziło mi o samo robienie zdjęcia (tak jak się mówi że np "pracuję własnie przed komputerem") . Źle się wyraziłem nie chodziło mi o prace zarobkową Po za tym od lampy za 800 zeta nie wymagajmy już wszystkiego co ma lampa za 1800 . Komu zależy na wszystkich wygodach i jakości wykonania itd na pewno kupi systemową lampę. A jak razi kogoś tylko pipanie to po prostu je wyłączy naładuje akumulatorki do pełna i cyknie sobie naprawdę dużo fotek bez zmartwienia że mu wysiądą w kościele. No chyba że spędzi w nim cały dzień to już nie wiem albo akumulator samochodowy na plecy i cieszyć się pipkiem jak się będzie kończył albo pilnować diody w ciszy Ja się zadowalam w pełni użytecznością i funkcjonalnością błyskotki za 800 zeta. Nie mam się do niej za te pieniądze do czego przyczepić. Robić zdjęcia błyskać ile się da i cieszyć się z nowego sprzętu z gwarancją i już
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Sygnał wyłącza się przytrzymując guzik od podświetlenia . A co do tego szybkiego wyłączania nie mogę znaleźć tego w żadnych ustawieniach ;/
    Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Dołączę się w tej sprawie :P gdzie dokładnie to można zmienić, bo bardzo mnie to interesuje.
    Panowie, zakładam że macie wersję EX II. Do menu wchodzi się przez przetrzymanie przycisku MODE i wciśnięcie tego obok (z "H"). Potem krzyżakiem góra/dół szukacie opcji E2 "quic". Potem krzyżak prawo/lewo, ustawiacie ON i zatwierdzacie. I to tyle
    Ostatnio edytowane przez briho ; 05-09-2013 o 00:36

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Panowie, zakładam że macie wersję EX II. Do menu wchodzi się przez przetrzymanie przycisku MODE i wciśnięcie tego obok (z "H"). Potem krzyżakiem góra/dół szukacie opcji E2 "quic". Potem krzyżak prawo/lewo, ustawiacie ON i zatwierdzacie. I to tyle
    Dzięki Ci wielkie znalazłem działa teraz jestem zadowolony do kwadratu
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Nie ma sprawy

Początki nałogu Awatar 5pirit

A powiedzcie mi czy używacie do niej jakiegoś dyfuzora/softboxu do zmiękczania, czy używacie tylko wbudowanego? Bo rozglądam się za czymś, ale ciężko mi zdecydować no i nie wiem jak z rozmiarami, bo nie wiem czy np. będzie pasował dyfuzor od canona 580EX? No i czy używacie kolorowych filtrów w tych lampach, bo ciekawi mnie to, czy rzeczywiście się to sprawdza w praktyce.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie

wszelkie dyfuzory od canona 580 pasuja na YN. Co do softboxa to i tak musisz jakos umocowac lampe, kup cos z mocowaniem Bowens i cos takiego Pionowy uchwyt mocowanie BOWENS do lamp systemowych typ L - Akcesoria Fotograficzno Studyjne AFE. Ja uzywam z softboxem 80x40 (czy jakos tak i wystacza swiatla do rownomiernego wypelnienia

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    wystacza swiatla do rownomiernego wypelnienia
    Jak sprawdzales?

Początki nałogu Awatar 5pirit

A co powiecie o takiego typu dyfuzorach na styl mini softboxów:

DYFUZOR SOFTBOX 6k. Yongnuo YN-565 EX YN-568 EX (3519068137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    A co powiecie o takiego typu dyfuzorach na styl mini softboxów:

DYFUZOR SOFTBOX 6k. Yongnuo YN-565 EX YN-568 EX (3519068137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    "o rozmiarze 88x120mm" - wątpię by to wiele zmieniło

Ja z tą lampą używam reporterskiego softboxa 60x60cm z filtrami żelowymi Cokin.

Coś już napisał Awatar Wielebny

Czy ma ktoś z was lampę YN-568 EX I lub II i może mi potwierdzić ,że nie posiada ona skali odległości co za tym idzie nie ma możliwości skorzystania ze wzoru "Flash index = F.stop x effective flash distance" ??

teoretycznie lampy canona też tego nie posiadają aż nie włączy się tej opcji w menu C.Fn Jako 5.3.

Rozmawiałem z chińczykami na ten temat i dostałem info ,że NIE ,ale na filmie widać dostępność opcji manualnego ustawienia ekspozycji lampy identycznie jak w Canonie -> Yongnuo 568EX Custom Functions - YouTube

Czy ktoś z was kto jest właścicielem może to potwierdzić ?

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów