Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Poradnik dla amatora od amatora

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Poradnik dla amatora od amatora

Cytat Zamieszczone przez yrats Zobacz posta
    Moderatorze drogi zadziałaj zanim jakiś młody adept przeczyta ten "Poradnik".
    Nie moderator nie zadziała, bo nie jest od tego. Koniec.
    Za chwilę będzie zamówienie że moderator ma pilnować galerii pod kątem wartości artystycznej zamieszczanych tam zdjęć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...Za chwilę będzie zamówienie że moderator ma pilnować galerii pod kątem wartości artystycznej zamieszczanych tam zdjęć .
    W zasadzie to niezła myśl jest. Już od dawna CB.info odczuwa brak krytyków z prawdziwego zderzenia. Raz na jakiś czas trafi się prawdziwek, ale to na krótko - nie zdąża rozwinąć skrzydeł. Więc jeśli masz takową ochotę, to się nie krępuj
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Dziękuję za 3 stronną merytoryczną dyskusję, bardzo pouczająca w sensie takim, że lepiej się nie udzielać.
    Jestem moderatorem na innym forum motoryzacyjnym i szczerze mówiąc nie spotkałem się nigdy aby dyskusja na jakikolwiek temat była w kierunku czy go skasować czy nie, ale to pewnie specyfika użytkowników.

Widać sam tutuł gryzie mistrzów w oczy, więc pewnie trzeba go zmienić. Napisałem go w firmie historii, gdyż wydaje mi się tak jest ciekawiej niż p1, p2 itd...
    I finalnie przez 3 strony nie dowiedziałem się nic nowego, czyli pewnie wszystko robię git
    caniggia
    Flickr

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez caniggia Zobacz posta
    Dziękuję za 3 stronną merytoryczną dyskusję, bardzo pouczająca w sensie takim, że lepiej się nie udzielać.
    Opisałeś swoje zmagania z rzeczywistością. Jakiej merytorycznej dyskusji oczekujesz? Chcesz, żeby Ci ktoś napisał co? Że nie masz racji? Że wystarczyło poczytać? Że upraszczasz nazbyt i Twoje prawdy są objawione co oznacza zwykle niezbyt prawdziwe a czasem irracjonalne.

....
    Jestem moderatorem na innym forum motoryzacyjnym i szczerze mówiąc nie spotkałem się nigdy aby dyskusja na jakikolwiek temat była w kierunku czy go skasować czy nie, ale to pewnie specyfika użytkowników.
    Aaaaaa.... to rzeczywiście baaaaaaardzo merytoryczny argument. Kto kim jest i czym się zajmuje.

....
    Widać sam tutuł gryzie mistrzów w oczy, więc pewnie trzeba go zmienić. Napisałem go w firmie historii, gdyż wydaje mi się tak jest ciekawiej niż p1, p2 itd...
    Ani tytuł nie gryzie ani tekst który napisałeś. Ja sie z większością Twoich stwierdzeń zupełnie nie zgadzam ale... przecież nie ma obowiązku dyskutować. Prostować cudze poglądy jest trudno zwłaszcza wobec braku chęci do poczytania tego co już na forum napisano.

I finalnie przez 3 strony nie dowiedziałem się nic nowego, czyli pewnie wszystko robię git
    Możesz z całkowitą pewnością przyjąć, że jest dokładnie odwrotnie. Praktycznie wszystko o czym piszesz jest na forum - wystarczy chcieć czytać. Nie oczekuj, że trafiając na taki tekst jak w Twoim pierwszym poście będzie się chciało dyskutować i prostować Twoje, przecież wyrobione, poglądy. Dowiedziałeś się czegoś nowego - jak najbardziej tak - kilku osobom Twoje poglądy źle się kojarzą - jednych straszy a inni mówią o bosz! - to jednak świadczy o ocenie Twoich opowieści. Że nikt nie chce podjąć dyskusji? Wiesz, to normalne. Sam sobie odpowiedz na pytanie "dlaczego?".

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna

Nie oczekiwałem że ktoś podejmie że mną dyskusję, bo nie w tym celu to napisałem, zauważam jedynie 3 strony o niczym i to chciałem wyrazić w ostatnim poście.
    caniggia
    Flickr

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

....zauważam jedynie 3 strony o niczym i to chciałem wyrazić w ostatnim poście.
    Dyskusja jest zwykle adekwatna do wrzuconego tematu. Poza tym, czytając Twój post #23 odniosłem dość mocno inne wrażenie. Uważam wręcz że post jest co najmniej zaczepny. Jakoś mi się kupy nie trzyma .... nie dowiedziałem się nic nowego... oraz
    ...Nie oczekiwałem że ktoś podejmie że mną dyskusję....

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Caniggia
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Aaaaaa.... to rzeczywiście baaaaaaardzo merytoryczny argument. Kto kim jest i czym się zajmuje.
    Akurat większe znaczenie miała druga część zdania, która opisała pewne zachowanie społeczne które tu można zauważyć, a nie kto czym się zajmuje na co zwróciłeś uwagę.

Nie czepiaj się słówek proszę, temat jest jaki jest, pozbierane w całość i nic więcej.
    Jednemu się przyda, drugiemu nie.
    Napisałem go tylko dlatego, że właśnie czegoś takiego mi brakowało w jednym miejscu, a więc mogę założyć, że innym też.
    Stąd zamiast nabijać postów typu o boszzz, proszę przeczytać tytuł.
    To nie są żadne prawdy objawione, a jak ktoś widzi błędy w moim rozumowaniu które mogą naprowadzić kogoś na złą drogę, to zapraszam do korekty/dyskusji.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez caniggia ; 14-10-2012 o 12:08
    caniggia
    Flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

(O) Bosz to wiertarka...
    forum motoryzacyjne się wygenerowało
    ludzie, więcej loozu...
    właśnie błysnęło słoneczko, biorę puchę, szkiełko i w drogę

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Myślę, że sporo zamieszania wokół "poradnika" wynika z zaprezentowania wszelkich meandrów dochodzenia do właściwego zdaniem autora rozwiązania. Pouczające dla początkujących są stwierdzenia " robię to tak" i mam satysfakcjonujace efekty.
    Jestem przekonany, że istnieje o wiele prostszy, skuteczny sposób osiągnięcia zamierzonych efektów. Przeboje caniggia raczej działają zniechęcająco dla zupełnie nowych posiadaczy sprzętu klasy DSLR, stąd pewnie emocjonalne reakcje doświadczonych użytkowników CB.
    Przyznam, że lubię poczytać jak ktoś "coś robi" a nie tylko co uważa na dany temat i tutaj tekst pierwszego posta jest interesujący - w sensie poznawczym.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

caniggia,ja widzę to tak:

Większość chyba z użytkowników ja w tym,zanim napisała poradnik [ja i wielu jeszcze nie] posiedziała i czytała ,czytała forum i nie tylko.Fotografowała kilkadziesiąt lat.

Szczególnie jak dla Ciebie zalecałbym Tips & Tricks ze wskazaniem na tutoriale Janusza Body.

Tam jest odpowiedż na wszystkie Twoje wątpliwości i problemy.Tak zresztą byś wówczas tytułował swój wątek.[cyt,igor58]

Widzisz nikt nie będzie od nowa tych rzeczy pisał dlatego że ktoś nowy zaczyna fotografować.
    Więc bez urazy.Skorzystaj z tego co jest już na forum a jak tego będzie dla Ciebie za mało..dopiszemy.

Co do dyskusji to cóż.Rozpocząłeś więc jest.Po co krytykujesz wypowiedzi innych.Pouczasz.Oceniasz forum..
    Daj sobie czas ,zapoznaj się z nami ,z forum ..
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 14-10-2012 o 12:33

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów