Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Forum Nikon, żyje?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Forum Nikon, żyje?

Wie ktoś może co się stało z forum nikona (forum.nikoniarze.pl).
    Od minimum tygodnia "trwają prace konserwacyjne".
    Coś marnie to brzmi, zwłaszcza w kontekście kłopotów finansowych właściciela, o których wcześniej informował na tymże portalu.
    Były jakieś zbiórki na podtrzymanie przy życiu serwisu, ale czy nie były wystarczające, czy też może jest jakaś poważna awaria to pojęcia nie mam.

Ktoś ma?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Forum Nikon, żyje?

Właściciel przebywa za granicą, więc nie ma kto "postawić" forum na nogi. W poniedziałek ponoć forum ma już działać.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Właściciel przebywa za granicą, więc nie ma kto "postawić" forum na nogi. W poniedziałek ponoć forum ma już działać.
    Zacytuję wypowiedź administratora portalu i forum nikoniarze.pl:

Stare dobre czasy współpracy Nikon Polska ze społecznością nikoniarzy minęły bezpowrotnie. Teoretycznie na tym można by zakończyć ten artykuł, gdyby nie to że pozostaje niesmak w jakim rozeszły się drogi forumowiczów z koncernem.

Firma uznała że przez te lata działaliśmy na szkodę Nikon Polska używając domeny nikon.org.pl. Otrzymane pismo wzywające do zaprzestania publikacji pod dotychczasowym adresem nie pozostawiły żadnych złudzeń co do intencji NP. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt iż do tej pory mogliśmy liczyć nie tylko na wsparcie finansowe naszych inicjatyw ale również współpracę szkoleniową, prezentacyjną czy też marketingową. Ilekroć zwracaliśmy się z prośbą o gadżety czy inne materiały, nigdy nam nie odmówiono. Korzystaliśmy z wypożyczonego sprzętu, na prezentacjach i warsztatach zjawiali się wybitni fotograficy i specjaliści marketingu firmy Nikon Polska. Co się nagle stało? Co się wydarzyło że koncern nagle zabronił korzystania z domeny, wysnuł roszczenia i pod groźbą kary postanowił zamknąć forum z dotychczasową domeną? Co sprawiło że nagle brakło gadżetów na plenery i musieliśmy zwrócić sprzęt szkoleniowy? Obawiam się że nie dowiemy się nigdy. Pozostaje jednak niesmak a nawet zażenowanie. Podczas ostatniego spotkania zostałem “poproszony” o “zaślepienie” dotychczasowej domeny. Przekierowania musiały się jednak przeindeksować i tak się stało, a dokładniej wciąż dzieje. Jest to przykre również z uwagi na to że przez te pięć lat przeglądarki indeksowały masę wiedzy i wartościowych postów na naszym forum, pod naszą egidą. Ta skarbnica nie jest własnością Nikon Polska. Nie mogłem pozwolić aby te wpisy kierowały internautów na pustą stronę. Jak wiecie rozwiązaniem była rejestracja domeny nikoniarze.pl. Przykre w tym wszystkim jest również to że o ile mi wiadomo firma Nikon Polska jest jedyną w tej branży która zastosowała takie roszczenia wobec społeczności swoich klientów. Canon i Pentax nie mają takich problemów. Fora i portale z tymi nazwami funkcjonują bez problemu. Przykre.

Na koniec napiszę bezpośrednio do Sz.P. Piotra Przychodnia, dyr. gen. Nikon Polska.
    Mam nadzieję że przy udziale swoich pracowników z działu marketingu przemyśli Pan tą decyzję. Po czasie ale jednak. Domeny nikon.org.pl już nic nie uratuje, choć są plany na jej wykorzystanie z korzyścią dla polskich nikoniarzy. Wykonaliśmy wszystkie kroki jakie firma nam narzuciła. Jak już napisałem pozostaje jednak niesmak i zażenowanie. Ciężko będzie forumowiczom odbudować zaufanie wobec firmy Nikon Polska. Zaufanie na którym każdemu koncernowi powinno zależeć. Zaufanie klienta.

Z poważaniem,
    Piotr Milecki – administrator portalu i forum nikoniarze.pl

Źródło: Forum nikon.org.pl kolejną ofiarą Nikon Polska | FotoManiaK.pl

Czytając powyższą wypowiedź można wysnuć wniosek, że zebrały się czarne chmury nad żółtym forum.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Zacytuję wypowiedź administratora portalu i forum nikoniarze.pl
    A czy to aby nie jest news sprzed ~2 lat?

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Co się wydarzyło że koncern nagle zabronił korzystania z domeny, wysnuł roszczenia i pod groźbą kary postanowił zamknąć forum z dotychczasową domeną-Wykonaliśmy wszystkie kroki jakie firma nam narzuciła. Jak już napisałem pozostaje jednak niesmak i zażenowanie. Ciężko będzie forumowiczom odbudować zaufanie wobec firmy Nikon Polska.
    No ale dokładnie to samo Wy zrobiliście z Nami forumowiczami odnośnie umieszczania w stopce odnośników do naszych stron, blogów etecera tak aby dodać łyżkę eee zapomniałem jak sie to nazywa.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Może chodzi o łyżkę dziegciu?

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Może chodzi o łyżkę dziegciu?
    Na Ciebie zawsze można liczyć o 8:11 Cobalt ;-)
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Ale to jest tekst sprzed 2,5 roku.
    Z obecną sytuacją ma raczej niewiele wspólnego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez rysz Zobacz posta
    Ale to jest tekst sprzed 2,5 roku.
    Z obecną sytuacją ma raczej niewiele wspólnego.

Rzeczywiście. Sorry.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna

może i jest to z przed 2,5 roku ale ja zastanawiając się nad zmiana systemu m.in. dlatego wybrałem canona zamiast nikona
    600d + 18-55 is + 55-250 is + 50 1:8 + super takumar 50 1:8 + 420ex

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów