Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: W przyszłym tygodniu 1 raz w studio będę - help :)

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Macio, wszystko zależy co chcesz zrobić w studiu. 4-5h to jest mało czasem na zdjęcia jednej modelki. o ile zakładamy że makijaż etc. panny zrobią sobie same i zajmie im to 30min. to masz już 4h (zakładam, że musisz posprzątać swoje szpargały po sesji). teoretycznie to nie wygląda źle - o ile nie będziesz specjalnie zmieniał światła to na jednym setupie pojedziesz te trzy osoby. ja generalnie przeznaczam na sesję jednej osoby 4h. to optimum (w każdym razie dla mnie). dzielę sesję na części/etapy i lecę. najważniejsze to zaplanować wszystko wcześniej. świetny patent (od Sergiusza zresztą) to drukarka Canona CPxxx. drukujesz sobie prevki jpgowe z aparatu. raz że łatwiej wytłumaczyć modelce co wychodzi a co chcesz, dwa że zawsze to jakiś instant proof. o niebo lepiej niż LCD w aparacie. drukarka kosztuje na allegro 170 zł (CP510) wkład 36 sztuk bodajże 40 zł.

jeżeli właściciel sprzętu będzie to spoko - napewno Ci pomoże (kwestia podłączeń, ustawień mocy).
    gra i buczy bebop

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    Macio, wszystko zależy co chcesz zrobić w studiu. 4-5h to jest mało czasem na zdjęcia jednej modelki. o ile zakładamy że makijaż etc. panny zrobią sobie same i zajmie im to 30min. to masz już 4h (zakładam, że musisz posprzątać swoje szpargały po sesji). teoretycznie to nie wygląda źle - o ile nie będziesz specjalnie zmieniał światła to na jednym setupie pojedziesz te trzy osoby. ja generalnie przeznaczam na sesję jednej osoby 4h. to optimum (w każdym razie dla mnie). dzielę sesję na części/etapy i lecę. najważniejsze to zaplanować wszystko wcześniej. świetny patent (od Sergiusza zresztą) to drukarka Canona CPxxx. drukujesz sobie prevki jpgowe z aparatu. raz że łatwiej wytłumaczyć modelce co wychodzi a co chcesz, dwa że zawsze to jakiś instant proof. o niebo lepiej niż LCD w aparacie. drukarka kosztuje na allegro 170 zł (CP510) wkład 36 sztuk bodajże 40 zł.

jeżeli właściciel sprzętu będzie to spoko - napewno Ci pomoże (kwestia podłączeń, ustawień mocy).
    Jednak biorę dwie modelki, jedna z nich to moja dziewczyna, druga koleżanka z liceum Co do makijażu itp - będę miał 2 dodatkowe dziewczyny więc z tym nie problem. A z tą drukarką faktycznie fajna sprawa myślę czy by laptopa nie zabrać ewentualnie.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

aaa ia bardzo wazne.
    Prezemyśl wcześniej jakie zdjęcia (z grubsza) byś chciał zrobić.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    aaa ia bardzo wazne.
    Prezemyśl wcześniej jakie zdjęcia (z grubsza) byś chciał zrobić.
    No to oczywiste jest

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

uff.
    Bo znam wiele osób które wchodza do studia i mówią do dziewczyn: no to teraz cos wymyslmy.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio
    myślę czy by laptopa nie zabrać ewentualnie.
    Jak masz to bierz... Tlucz rawy i zrzucaj na komputer... Latwiej ocenic foty jak na 1.8 cala w aparacie, pokazac komus, ocenic braki, histogram w kolorach i inne takie...
    ...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów