Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: focus-peaking - czy ktoś używa i jak się sprawdza

Coś już napisał Awatar sebol1204

Domyślnie Odp: focus-peaking - czy ktoś używa i jak się sprawdza

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Choć nie na pewno. W zimie poszedłem w plener trochę po pstrykać. Był duży mróz, więc przed powrotem zapakowałem aparat (z gripem + 2 aku.) w worek foliowy. Aby móc wcześniej zgrać zdjęcia wyciągnąłem kartę pamięci. Wyłącznik aparatu w pozycji ON. Na drugi dzień wkładam kartę, włączam aparat i nic. Nawet dioda nie mrugnęła. Okazało się, że baterie są całkiem rozładowane. Przypuszczam, że właśnie ML się zapętlił i tak długo pracował, aż brakło prądu. 100% pewności nie mam, ale jest to jedyne wyjaśnienie rozładowania baterii.
    Aparatowi na szczęście nic nie jest i do tej pory działa bez żadnych problemów.
    Ja w sumie też miałem raz taka sytuację o której piszesz z tym że miałem jakąś wersję beta ML, co ciekawe beta miała też problem z innymi rzeczami np jak zrobilem serie zdjęć to aparat zawieszał się przy zapisie. Po wgraniu normalnej wersji nie mam żadnych problemów. Ogolnie z ML sprawa wygląda tak że jeśli bedziemy stosować się to tego co tam piszą to raczej jest małe ryzyko coś uwalić, problem z wyjęciem karty który opisałeś toż jest tam chyba opisany że po wyłączeniu aparatu karte można wyjąć po 4sekundach czy jakoś tak
    2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
    Galeria na CB
    Blog

Uzależniony

Ryzyko zaczyna się gdy sami kompilujemy ML, każde wgrywanie swojej testowej wersji jest stresujące :-D

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Choć nie na pewno. W zimie poszedłem w plener trochę po pstrykać. Był duży mróz, więc przed powrotem zapakowałem aparat (z gripem + 2 aku.) w worek foliowy. Aby móc wcześniej zgrać zdjęcia wyciągnąłem kartę pamięci. Wyłącznik aparatu w pozycji ON. Na drugi dzień wkładam kartę, włączam aparat i nic. Nawet dioda nie mrugnęła. Okazało się, że baterie są całkiem rozładowane. Przypuszczam, że właśnie ML się zapętlił i tak długo pracował, aż brakło prądu. 100% pewności nie mam, ale jest to jedyne wyjaśnienie rozładowania baterii.
    Aparatowi na szczęście nic nie jest i do tej pory działa bez żadnych problemów.
    Karte wyjmowałeś przy włączonym aparacie? Czy aparat moze włączyłeś po wyjęciu karty?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez kerami82 Zobacz posta
    Karte wyjmowałeś przy włączonym aparacie? Czy aparat moze włączyłeś po wyjęciu karty?
    Rzadko wyłączam aparat wyłącznikiem. Mam ustawione auto wyłączanie na 30s. Aparat przeszedł w stan czuwania i wtedy wyjąłem kartę.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów