Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 206

Wątek: [Bombi91]Pierwsze portrety

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: [Bombi91]Pierwsze portrety

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Ojej ojej ojej i jeszcze raz ojej! Tragedia! Co się stało z światłem?! Czemu ona ma inny kolor ramienia a inny twarzy!?
    przyglądając sie zdjęciu można zauważyć cień zaokrąglony na prawej ręce dziewczyny, wygląda to jakby ktoś miał niedużą białą blendę i wykorzystał ją jako dyfuzor od słońca, jednak jej rozmiar pokrył tylko twarz oraz częśc ręki, druga ręka za to dostała 100% słońcem i dlatego taka różnica
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    przyglądając sie zdjęciu można zauważyć cień zaokrąglony na prawej ręce dziewczyny, wygląda to jakby ktoś miał niedużą białą blendę i wykorzystał ją jako dyfuzor od słońca, jednak jej rozmiar pokrył tylko twarz oraz częśc ręki, druga ręka za to dostała 100% słońcem i dlatego taka różnica
    Równie dobrze mogła by to być lampa wyzwalana na ostro bez dyfuzora prosto na twarz, wtedy też taki efekt się uzyskuje... Nie zmienia to faktu, że tak nie powinno być i źle to wygląda, wręcz tragicznie...

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Równie dobrze mogła by to być lampa wyzwalana na ostro bez dyfuzora prosto na twarz, wtedy też taki efekt się uzyskuje... Nie zmienia to faktu, że tak nie powinno być i źle to wygląda, wręcz tragicznie...
    Wtedy to chyba twarz była by przepalona a rece nie doswietlone, autor sam sie najlepiej niech broni
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Tak, była to lampa, ale z nakładką Beauty Dish, na aparacie nie widziałem że nie pokryło ręki, przy obróbce nie zauważyłem i stąd taki efekt :P Zostanie poprawione

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Wtedy to chyba twarz była by przepalona a rece nie doswietlone, autor sam sie najlepiej niech broni
    Widzisz kolego sympatyczny, wyszło na moje! Tylko modyfikator nie ten !

Cytat Zamieszczone przez Bombi91 Zobacz posta
    Tak, była to lampa, ale z nakładką Beauty Dish, na aparacie nie widziałem że nie pokryło ręki, przy obróbce nie zauważyłem i stąd taki efekt :P Zostanie poprawione
    Taka mała rada... Nie kombinuj z modyfikatorami bo jeszcze gorsze efekty dostajesz... Naucz się korzystać z światła zastanego a nie kombinujesz jak koń pod górkę... Naucz się podstaw czyli światło zastane i warunki takie jakie są akurat na dworzu... Czekanie na chmurkę, łapanie cieni, łapanie krótkich czasów, przymykanie przesłony, ustawianie modelki tak by nie było ostrych cieni, tego wszystkiego musisz się nauczyć... A na drugi raz weź dwie osoby do pomocy, weź nawet głupi koc, daj im do trzymania, zrób cień na całej twarzy jej i elementach ciała, które widać w obiektywie a efekt zapewne będzie lepszy niż ten z lampą... Nie kombinuj tylko ucz się podstaw!

Reasumując: światło na tych zdjęciach jest złe tak? Lepiej byłoby użyć np blendy?

Poprawiłem 47.

47a.

Uploaded with ImageShack.us

48.

49.

50.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

50 - inaczej skonstruuj kadr - przestrzeń przed panią, a nie za nią, no chyba, że głównym tematem zdjęcia jest pole rzepaku
    Na świat spoglądam przez armatę...

51.

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów