Witam! Post jest w dziale "dla początkujących", ale początkującym nie jestem, mam 2.5 roku "stażu".
Obecnie posiadam 450d, 10-20 4-5.6, 17-85, c50 1.4 i 430 exII i w sumie jestem zadowolony z tego zestawu, ale nie do końca.
Wpadł mi na myśl pomysł, aby wymienić body. Chciałbym wybrać pomiędzy 60d a 5dI. Gdybym wybrał 5d, to musiałbym sprzedać 10-20 i 17-85 no i body, ale kasa ze sprzedaży jakoś by mi zamortyzowała koszt 5d, a na 60d musiałbym wydać już całą kwotę (ok 3400zł).
Poza tym po studiach (za 2 lata) chciałbym uruchomić coś własnego i wziąć dofinansowanie na działalność (fotograficzną).
Myślę też, że gdybym kupił 5d i został z 50 1.4, dokupiłbym też ciamcianga 14 2.8, bo uwielbiam szerokie kadry.
Co Wy na to? 5d ma zakres iso prawie taki sam jak 450d (100-1600), ale po jakiś tam samplach z neta widzę, że na 1600 z 5d szum ma zupełnie inną fakturę, przyjemniejszą i chyba jest w pełni używalne. Bawić się w wymianę body, czy przeczekać (i np. dokupić jakieś pełnoklatkowe szkło do aktualnego zestawu) i dopiero za 2 lata zmienić body?
Co Wy o tym myślicie? Biję się z myślami i nadal nie wiem co mam zrobićMoże ktos by sie wypowiedział, kto posiadał/posiada 5dI?