Strona 130 z 140 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez shady Zobacz posta
    Witam,

Niespełna rok temu zakupiłem to szkło. Przez pierwsze kilka miesięcy byłem pod dużym wrażeniem jakości obrazu. Niestety wraz z upływem czasu coraz bardziej zacząłem dostrzegać pewne problemy z łapaniem ostrości. Niebawem mienie rok od zakupu i muszę podjąć decyzję co dalej - może trzeba oddać do serwisu. Moim zdaniem - może być błędne ale wydaje mi się że obiektyw bardzo wolno ustawia ostrość w porównaniu do innych szkieł jakie posiadam oczywiście wszystkie canona np. 24-105L czy nawet 85mm f/1.8 Przy statycznych scenach nie ma problemu ale gdy obiekt się porusza np. dziecko czy pies nie sposób jest zrobić ostre zdjęcie. Bardzo często wręcz nie mogę zrobić zdjęcia bo aparat nie jest w stanie złapać ostrości w takim czasie w jakim bym chciał. Nie mają tu znaczenia warunki oświetleniowe. Body to 6D. Nawet gdy ostrość łapie szybko przy statycznej scenie to nadal jest to trochę dłużej niż w przypadku innych szkieł zauważalny jest pewien lag. Natknąłem się że problem może rozwiązać USB Dock ale 200zł to trochę dużo - chyba że przyda się to do jakiś innych celów. Chciałbym się dowiedzieć czy inni użytkownicy też spotkali się z takimi objawami.

Pozdrawiam
    Kuba
    Spotkali się i dlatego mają 35L i C50/1,4 zamiast sigmy. Ja miałem to akurat z 50 nie art sigmy, którą testowałem na krótko pare dni ale na dwóch bodziakach 5d i 5d2, sigma nie nadążała za moim dwulatkiem (w porównaniu C50/1,4 wygrywał, nie jest demonem jeśli chodzi AF). Mój znajomek zapatrzony w sigmę pół roku temu kupił 35-tke (a ja 35L) , był z niej bardzo zadowolony i mu śmigała bezproblemowo, a ostatnio coś się skarży, że jakby wolniej mu ustawia ostrość, ale ostra jest nadal. Nie wiem może to kwestia softu, a może to szkło z czasem świruje i się rozjeżdża.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Witam,

Niespełna rok temu zakupiłem to szkło. Przez pierwsze kilka miesięcy byłem pod dużym wrażeniem jakości obrazu. Niestety wraz z upływem czasu coraz bardziej zacząłem dostrzegać pewne problemy z łapaniem ostrości. Niebawem mienie rok od zakupu i muszę podjąć decyzję co dalej - może trzeba oddać do serwisu. Moim zdaniem - może być błędne ale wydaje mi się że obiektyw bardzo wolno ustawia ostrość w porównaniu do innych szkieł jakie posiadam oczywiście wszystkie canona np. 24-105L czy nawet 85mm f/1.8 Przy statycznych scenach nie ma problemu ale gdy obiekt się porusza np. dziecko czy pies nie sposób jest zrobić ostre zdjęcie. Bardzo często wręcz nie mogę zrobić zdjęcia bo aparat nie jest w stanie złapać ostrości w takim czasie w jakim bym chciał. Nie mają tu znaczenia warunki oświetleniowe. Body to 6D. Nawet gdy ostrość łapie szybko przy statycznej scenie to nadal jest to trochę dłużej niż w przypadku innych szkieł zauważalny jest pewien lag. Natknąłem się że problem może rozwiązać USB Dock ale 200zł to trochę dużo - chyba że przyda się to do jakiś innych celów. Chciałbym się dowiedzieć czy inni użytkownicy też spotkali się z takimi objawami.

Pozdrawiam
    Kuba
    Sigma jest świetna optycznie, niestety AF już taki świetny nie jest, dlatego wybrałem ciemniejszego 35/2 IS, tutaj AF jest szybki i pewny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Witam,

Niespełna rok temu zakupiłem to szkło. Przez pierwsze kilka miesięcy byłem pod dużym wrażeniem jakości obrazu. Niestety wraz z upływem czasu coraz bardziej zacząłem dostrzegać pewne problemy z łapaniem ostrości. Niebawem mienie rok od zakupu i muszę podjąć decyzję co dalej - może trzeba oddać do serwisu. Moim zdaniem - może być błędne ale wydaje mi się że obiektyw bardzo wolno ustawia ostrość w porównaniu do innych szkieł jakie posiadam oczywiście wszystkie canona np. 24-105L czy nawet 85mm f/1.8
    U mnie wgranie nowego softu wyraźnie przyspieszyło AF.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna Awatar maroxan
    Miasto
    Wrocław

Czyli koniecznosc posiadania usb dock?
    1ds3, 6d, 24L,S35/1.4, 85/1.8, 24-105/4L.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No chyba, że masz kogoś kto może to zrobić. Albo u mnie można wgrać / skalibrować, ale za drobną opłatą
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Mój jest z lipca 2014, poza małą korekcją af nie ma z nim żadnego problemu. Af celny. Czy można sprawdzić wersję oprogramowania obiektywu bez usb dock ?
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    Sigma jest świetna optycznie, niestety AF już taki świetny nie jest, dlatego wybrałem ciemniejszego 35/2 IS, tutaj AF jest szybki i pewny.
    Witaj w klubie
    Przechodzilem to samo i tak samo się skończyło. Teraz jest ok

Wytalkowane z GT-I9100

Jutro zadzwonię do serwisu sigmy i zapytam się co oni mogą z tym fantem zrobić...

Coś już napisał

Witam,

Pozdrawiam
    Kuba

Czy to norma czy wypadek przy tym szkle ( może i przy 50A bo też o niej myślę )?

Niestety trzeba body w raz z obiektywem wysłać do serwisu oni bezpłatnie w ramach gwarancji przeprowadzą kalibrację...

Strona 130 z 140 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów