Strona 109 z 140 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz/Slough UK

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Witek, jakies zdjecia wrzuce, poki co caly czas testuje w wolnych chwilach niestety ostatnio praca nie pozwala na czeste focenie, ale weekend jest wolny wiec cos sie urodzi zapewne - zakladajac ze pogoda dopisze ale powiem wam, ze czasami mi przez mysl przechodzi, ze 35 wyprze w portrecie 135L ;p

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez th0mas Zobacz posta
    czasami mi przez mysl przechodzi, ze 35 wyprze w portrecie 135L ;p
    Nie wyprze, to chwilowy zachwyt nowym szkłem .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar Boober
    Miasto
    Cork

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Nie wyprze, to chwilowy zachwyt nowym szkłem .
    Tu pełna zgoda - kwestia ogniskowej - 135 jest bardziej naturalna, robiłem ostatnio żonie parę zdjęć portetowych (twarz) i 35 jest jednak za szeroka, pomimo swoich doskonałych właściwości optycznych stanęło na zdjęciach z ... Jupitera 37A MC. Do eLki się nie umywa pod wieloma względami, jednak naprawdę daje radę. Sorry za offtop.
    sześćde

Początki nałogu Awatar homesicalien

Też chciałem z 35 zrobić szkło ultrauniwersalne. Niestety nie da się. Nawet zmiana na 50tkę robi dużą różnicę jeśli chodzi o zniekształcenia. 35 może służyć jako jedyne szkło, ale w specyficznych "projektach", gdzie stawiamy na jeden niezmienny kąt widzenia świata traktując zniekształcenia jako dodatkowy urok.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale to, że obiektyw działa idealnie z korpusem A, wcale nie oznacza że będzie tak samo działał z korpusem B...
    Nie, ale jeśli sprzedawca będzie miał taką puszkę jak ja - to jest spora, a nawet bardzo duża szansa że będzie wszystko dobrze działało, rozrzut jakościowy pod względem AF rzutuje głównie problemy "oprogramowania" elektroniki obiektywu, AF w aparacie nie jest przyczyną problemów tylko w nich pośredniczy.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 13-03-2014 o 12:04

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Nie, ale jeśli sprzedawca będzie miał taką puszkę jak ja - to jest spora, a nawet bardzo duża szansa że będzie wszystko dobrze działało, rozrzut jakościowy pod względem AF rzutuje głównie problemy "oprogramowania" elektroniki obiektywu, AF w aparacie nie jest przyczyną problemów tylko w nich pośredniczy.
    Żeby to było takie proste...
    Na innym korpusie to sobie możesz sprawdzać, czy obiektyw jest ostry i nie ma innych wad optycznych.
    Ale testy AF trzeba robić na korpusie docelowym, chyba że ktoś bardzo ufa mikroregulacji.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Żeby to było takie proste...
    Na innym korpusie to sobie możesz sprawdzać, czy obiektyw jest ostry i nie ma innych wad optycznych.
    Ale testy AF trzeba robić na korpusie docelowym, chyba że ktoś bardzo ufa mikroregulacji.
    Dobrze gada. Ja kupowałem przez sieć i mam mikro na -6 żeby trafiała w punkt. Miałem szczęście bo jakby była więcej niż granica regulacji? Musiał bym odesłać.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Sądząc po wątku w forumowej galerii z (obecnie) kilkoma "najlepszymi" zdjęciami zrobionymi sigmą 35/1.4 to szału raczej jednak nie ma :-) Owszem, ostrość w końcu jest, co przy sigmie jest wielkim postępem, ale kolory jak były wypłowiałe tak są. Wiem, zaraz zostanę zlinczowany przez kilku fanboyów tego szkła, ale ja podtrzymam swoje zdanie: sigma i canon i gorszego połączenia nie ma.

Uzależniony Awatar PoulN

No Panowie... o ile z AFem to fakt że może mieć nadal swoje humory to pisanie w dobie RAW, czy nawet JPG że obektyw ma wyprane kolory jest trochę lub bardziej nadużyciem

Nie jestem fanem - nie mam ani jednej Sigmy (na razie) ale mam np strasznie (podobno) wypranego i (podobno) nijakiego 28/1.8...
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 18-03-2014 o 10:13

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    No Panowie... o ile z AFem to fakt że może mieć nadal swoje humory to pisanie w dobie RAW, czy nawet JPG że obektyw ma wyprane kolory jest trochę lub bardziej nadużyciem

Nie jestem fanem - nie mam ani jednej Sigmy (na razie) ale mam np strasznie (podobno) wypranego i (podobno) nijakiego 28/1.8...
    Też kiedys tak mi sie wydawało ale niestety to nieprawda, że kolory da sie dorobić. A 28/1.8 ma wcale niezły kolor, choc nie dorównuje elkom.

Strona 109 z 140 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów