Strona 103 z 140 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Dopiero zaczyna Awatar emjotek

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Witajcie,
    planuję zakupić niedługo ten obiektyw i mam do Was pytanie - jak to jest z powtarzalnością tych sztuk? Chodzi mi i o AF i ostrość samego szkła. Będę zamawiał z internetu, więc stąd moje lekkie obawy.
    canon i szkla, fajne chyba

Moja byla pierwsza i zarazem ostatnia, ktora probowalem. Bez najmniejszych zastrzezen. Jak z internetu, to zawsze mozesz oddac, ale to wiesz przeciez

Dopiero zaczyna
    Miasto
    CZŁUCHÓW

Kupowałem przez internet i muszę przyznać, że jest super- ostrość i af ok.
    Trochę tam w plecaku.

Coś już napisał Awatar Boober
    Miasto
    Cork

Ten sam przypadek. AF nieomylny I szybki. Jakość obrazu rewelacja. W tym zakresie pod Canona nie ma lepszego szkła
    sześćde

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez emjotek Zobacz posta
    Witajcie,
    planuję zakupić niedługo ten obiektyw i mam do Was pytanie - jak to jest z powtarzalnością tych sztuk? Chodzi mi i o AF i ostrość samego szkła. Będę zamawiał z internetu, więc stąd moje lekkie obawy.
    Miałem w rękach łącznie 3 sztuki, mniejsza o to skąd i co z nimi robiłem ale jedna mi lekko ustawiała ostrość przed ( mikroregulacja by załatwiła sprawę bo było to powtarzalne) reszta idealnie. Moim zdaniem możesz zamawiać bez obaw

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Nie chcesz chyba napisać, że mydło na nieskończoność każdego praktycznie egzemplarza to standard?
    Proszę wskaż jasne szerokie szkła szersze od standardu, które na max otworze dają żyletę oglądając 100% kadru na dystansie powiedzmy od 15m do nieskończoności, ustawiając przy tym ostrość manualnie żeby nie było

Bo ja mogę powiedzieć że przy takich odległościach 50/1.4, 28/1.8, 24/1.4L, 35/1.4L, które miałem w łapach przy gapieniu się na cropy dawały piękne mydełko...
    Szerokość i mocna światło-siła to nie tandem do dystansów zarezerwowanych dla tele, bo i niby po co i co tak fotografować?

A jeśli już chcemy ułożyć temat w GO przy szerokim kącie znajdujący się tak daleko od nas przy jednoczesnym rozmyciu pierwszych planów, to napewno nie po to aby później ów temat zoomować cyfrowo i przyglądać się jego ostrości.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 04-03-2014 o 12:56

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Proszę wskaż jasne szerokie szkła szersze od standardu, które na max otworze dają żyletę oglądając 100% kadru na dystansie powiedzmy od 15m do nieskończoności, ustawiając przy tym ostrość manualnie żeby nie było
    Nie wiem co to jest dla Ciebie zyleta, ale Sigma 35/1.4A jest w takim przypadku wystarczajaco ostra, a juz na pewno nie mozna nazwac tego mydlem.

Uzależniony Awatar PoulN

Napisałem jakie doświadczyłem

Sigmy jeszcze nie miałem, ale wszystko wskazuje na to że będzie wyjątkiem tj. ostra nawet i blisko nieskończoności, może nie żyketa, ale ostra.

Bardzo zacne szkło, jak pisano wcześniej, nie ma nic lepszego w tym zakresie jak na razie.

Bywalec
    Miasto
    Ostrów

Panowie mowa tu o ostrości tego obiektywu i jego niezawodnym AF. Wiem jak wygląda technika sprawdzenia tego szkła pod względem ostrzenia FF i BF.
    Ale tu moje pytanie , posiadam ten obiektyw od paru dni i proszę mi powiedzieć gdzie w waszym domniemani "kończy" się granica ostrości zdjęcia podczas podglądy na monitorze w aparacie . Chodzi mi o moment w którym powiększamy/przybliżamy zdjęcie . Czy powiększenie zdjęcia na maksa powinno być ostre do samego końca powiększenia . Np. robimy zdjęcie tablicy rej. samochodu czy opis na ramce powinien być bardzo czytelny przy max powiększeniu .
    Pytam bo nigdy nie miałem do czynienia z obiektywami takiej klasy . Canon 6D + S35/1,4

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

z jakiej odległości chcesz robić zdjęcie aby przeprowadzić taki "test" i jaki sens jest jego?
    |CANON FF|

Strona 103 z 140 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów