Ktoś gdzieś pisał kiedyś, że w 5DIII na prezycyjnym AF dużo słabiej niż na normalnym, prawda to?
Ktoś gdzieś pisał kiedyś, że w 5DIII na prezycyjnym AF dużo słabiej niż na normalnym, prawda to?
U mnie prawda, ale precyzyjny jest przewidziany do szczególnych sytuacji, tyle że ja jeszcze nie bardzow wpadłem na to do jakich.
szczegolne sytuacje, to np. portret na f/1.4 z 1 metra, albo focenie na f/1.4 i ostrzenie na przedmiot oddalony o powiedzmy 15 metrow
czyli warunki mocno zwiazane ze srodowiskiem onanistow sprzetowych (czyt. portfolio załamka)
--- Kolejny post ---
ja tam jestem po calym sezonie slubnym z Sigma 35/1.4 i nie wyobrazam sobie, ani nawet nie biore pod uwagi zeby sprzedac to szklo.
przyklady jak ladnie ten obiektyw rysuje i jak dobrze sprawdza sie w zdjeciach dynamicznych dawalem nie raz.
wiecej zdjec jest na mojej www, kto chce ten znajdzie![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Cena nowego szkła już <3tys. na allegro. Ciekawe, czy po nowym roku ta tendencja się utrzyma? Na razie widać dużą podaż, raczej niski popyt (jest raczej po sezonie). Na wiosnę popyt z pewnością wzrośnie.
Ale to jest licytacja, a nie oferta "kup teraz"
A czy ktoś zna w ogóle ten sklep z allegro? Bo na niektóre rzeczy maja bardzo konkurencyjne ceny, tylko stosunkowo mało komentarzy mają.
Zanim coś tam kupisz zadzwoń, sprawdź czy na 100% mają i w jakiej cenie. Kiedyś chciałem u nich kupić 35mm f2 od Canona. Nie skorzystałem z oferty "kup teraz" bo wolę żeby sprzedawca zaoszczędził te parę zł na prowizji z allegro. Po wejściu do sklepu okazało się że Pan musi sprawdzić na zapleczu czy cena z aukcji jest aktualna. Jak wrócił to ta aukcja z 2 dostępnymi obiektywami nagle skończyła się przed czasem ale "na moje szczęście" mieli towar dostępny, tylko droższy o jakieś 100zł. Nie lubię takich zagrywek więc skończyło się na tym, że wkurzony wyszedłem i kupiłem obiektyw u sąsiadów na studenckiej.
Wcześniej kupowałem lampę EX 580 II, po zakupie okazało się że lampa nie pochodzi z polskiej dystrybucji, nie ma więc polskiej instrukcji, więc panowie dołączają ją w formie pdf wypalonego na zwykłej płytce CD.
Ostatnio edytowane przez kaindox ; 04-12-2013 o 22:43
Tu jest taka cena. Nie widzę kruczka:
Sigma EX 35mm F1.4 DG HSM for Canon PROMOCJA (3765737237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
...a jeżeli ktoś się spodziewa gości z Australii na święta, to można mieć za 2tys. zł (699AU$). Cena jak w czarny piątek w US.
Sigma 35mm F1.4 DG HSM Lenses :: Sigma :: Lenses - eGlobaL Digital Cameras Online Store
Ostatnio edytowane przez kqba ; 06-12-2013 o 13:08