Strona 83 z 140 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Z ogłoszenia na tym forum...
    Podlinkuj, bo ja nie widzę takiego szkła.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Podlinkuj, bo ja nie widzę takiego szkła.
    Chcesz mnie sprawdzać ? Kupiłem od kolegi Martinez69 prawie rok temu, może dlatego ogłoszenia już nie ma...
    Nie mówię, ze teraz są takie ogłoszenia. Obcy21 zapytał o to w odpowiedzi na pój post, więc nawiązuję do swojego zakupu.
    Realnie patrząc raczej ciężko będzie kupić 35L poniżej 4k.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 09-11-2013 o 16:43
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Sprawa jest prosta - ci co są przekonani, że sigma jest lepsza i tak by kupili L-kę gdyby kasa nie miała znaczenia a ci co uważają, że L-ka jest lepsza i tak kupią L-kę - jak nie nową to używaną.
    Z tego trzeba wnioskować jedno - kup L-kę i nie strzęp języka bo w przeciwnym wypadku niesmak pozostanie - nie będziesz miał czerwonego paska a AF będzie nawalał
    ----------------------
    5D mk III + 40D + Zenitar 2.8/16 + 35L + 85L + 100L​ macro + 70-300L + 600EX-RT + 270EX

Pełne uzależnienie

ci co są przekonani, że sigma jest lepsza i tak by kupili L-kę gdyby kasa nie miała znaczenia
    Chyba obrażasz niektórych ludzi. :P

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Nie, nie kupiły by. Nie każdy ma parcie na lans. Czytam, czytam i wątek zbacza za bardzo w stronę L. Będę chciał dowiedzieć się czegoś o L poszukam odpowiedniego wątku. A Sigma, jeszcze żyje, ma się dobrze, nadal zero luzu, ostrość bez zmian i celność również. A mam duet (czytając forum) tragiczny bo mkII i owa Sigma, sam się dziwię, że w cokolwiek celuje, a szum przy ISO 800 pozwala zgadnąć czyje twarze są na zdjęciu.
    |CANON FF|

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez BigMan Zobacz posta
    Sprawa jest prosta - ci co są przekonani, że sigma jest lepsza i tak by kupili L-kę gdyby kasa nie miała znaczenia a ci co uważają, że L-ka jest lepsza i tak kupią L-kę - jak nie nową to używaną.
    Trochę się mylisz. Dla mnie kasa nie miała znaczenia, a wybrałem sigmę. Czy jest lepsza od eLki? Nie wiem. Najpierw trzeba byłoby zdefiniować pojęcie "lepszości" i precyzyjnie je opisać. Dokonałem przemyślanego wyboru, pod wyłącznie swoje potrzeby. Póki co jest ok. Pisałem wcześniej, że nie wykluczam, iż kiedyś sprzedam sigmę i kupię eLkę jeżeli będzie taka konieczność.
    Faktycznie wątek zaczyna być niepotrzebną batalią pomiędzy dwoma grupami użytkowników. Niemniej najważniejsze, aby każdy był zadowolony z tego , co ma i co mu przynosi frajdę albo pieniądze.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Chyba obrażasz niektórych ludzi. :P
    Raczej nie, ja bym to nazwał pisaniem głupot...

Ten profil psychologiczny który opisał BigMan pasuje do kolekcjonera sprzętu canona bez względu na wyniki jakościowe i cenę.
    Od siebie dodam tylko (a byłem zatwardziałym zwolennikiem 35L), że przy dzisiejszej cenie sigmy kupiłbym raczej ją i poczekał na canona w wersji II. Jeżeli uzyska wyniki optyczne na poziomie sigmy i zachowa bądź poprawi nawet szybkość i celność AFa będzie świetną propozycją. Oczywiście nie przy cenie 85L, bo wtedy znów się zacznie dyskusja...

Wszystkich którzy upierają się przy eLce podzieliłbym na:
    1. Mają już 35L i nie ma sensu wymieniać go na sigmę
    2. Potrzebują szybkiego i celnego AFa, bo robią zdjęcia w półmroku
    3. Są kolekcjonerami sprzętu
    4. Naczytali się bzdur w internecie o magii, ale szkieł z bliska nie widzieli
    5. Są ślepi
    Tak to widzę
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Jeżeli uzyska wyniki optyczne na poziomie sigmy i zachowa bądź poprawi nawet szybkość i celność AFa będzie świetną propozycją. Oczywiście nie przy cenie 85L, bo wtedy znów się zacznie dyskusja...
    Obstawiam, że jeżeli Canon już wypuści mk II to cena będzie Zeissowska. Nie ma ceny, nie ma magii.

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Wszystkich którzy upierają się przy eLce podzieliłbym na:
    1. Mają już 35L i nie ma sensu wymieniać go na sigmę
    2. Potrzebują szybkiego i celnego AFa, bo robią zdjęcia w półmroku
    3. Są kolekcjonerami sprzętu
    4. Naczytali się bzdur w internecie o magii, ale szkieł z bliska nie widzieli
    5. Są ślepi
    Tak to widzę
    Nie należę do żadnej z grup, a jednak wybrałem L. Po prostu wolę obrazek z 35L. To bardzo subiektywna sprawa i niemierzalna moim zdaniem.
    To zrozumiałe, że w wątku jest dużo o Canonie. Nie sposób patrzeć na Sigmę nie poprzez pryzmat konkurencji.

Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Nie należę do żadnej z grup, a jednak wybrałem L. Po prostu wolę obrazek z 35L. To bardzo subiektywna sprawa i niemierzalna moim zdaniem.
    Powyższa skala była dla uspokojenia zażartych obrońców sigmy .
    Ja się podobnie podpisuję jak Ty i za każdym razem próbuję delikatnie uzmysłowić reszcie, że wybór i ocena jest tylko moja. I tyle razy dostaję po głowie, że co ja zrobiłem, taki shit kupiłem i jeszcze mam czelność za nim obstawać.
    Dla mnie to trochę prymitywna dziecinada, bo nawet gdybym napisał, że bardziej mi odpowiada słoik po dżemie truskawkowym to nic do tego innym. Chyba, że znają mnie lepiej niż ja sam. Nie lubię jak mi się wmawia co jest dla mnie lepsze...

Strona 83 z 140 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów