Strona 57 z 140 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Efekt takiego miłego odprężenia. Powiedzmy jak po saunie tylko lepszego.

Coś już napisał

Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem tego szkła. Pierwsze wrażenia: tak jak ktoś pisał, jest ciężkoa i robi bardzo solidne wrażenie. Estetycznie ładniejsza niż Lki.
    Pierwsze testy nie wykazały FF/BF ale dopiero jutro dokładniej sobie potestuje. Sztuka nie była przebierana tylko kupowana pierwsza z brzegu.
    Focus dość wolny ale na pierwszy rzut oka bardzo precyzyjny, pierwsze wrażenie mówi mi , że łapie ostrość lepiej niż 85 1.8(moja sztuka) choc sam mechanizm jest wolniejszy.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

A jak z plastyką o której się tak mało mówi ? Posiadam 35L i powiem szczerze że zastanawiam się ostro nad zmianą. Co prawda kocham swoją 35L za te przepiękną plastykę, ale kusi mnie fakt że miałbym NOWE ostre świetnie wykonane szkiełko za cene używanego szkiełka. Czy ktoś porównywał 35L z sigmą lecz NIE pod kątem typowo technicznym jak praca pod światło, ostrośc, AF - lecz w kategorii plastycznej ?

Pomijając walory ostrości itd Canon ładniej maluje ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Coś już napisał

na razie ciezko mi powiedziec - bo tez nie robilem zdjec canonem. Ogólnie mam podejrzenie, że Canon rzeczywiscie ładniej maluje - a przynajmniej ladniej z neigo znalezc plastyczne zdjecia. Moze sie to jednak tez wiazac z krotka obecnoscia tej sigmy na rynku. Dopiero po sprawdzeniu w terenie(moze weekend) bede mogl cos wiecej powiedziec. Ogolnie jestem zadowolony - choc nie wiem czy jest ona az tak ostra (za to AF chodzi bardzo fajnie imho)

A może ma ktoś w asortymencie 35L i Sigmę i mógłby strzelić dwie jednakowe foteczki np. jakiejś ładnej NAGIEJ pani by można było ocenić plastykę ;]
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie

Czy przy zdjęciu nagiej pani obiektyw ma znaczenie? Jeżeli tak o wkraczamy na jeszcze wyższy poziom onanizmu sprzętowego. Erekcja na widok bokeh.

Jeżeli wierzyć Digital Rev TV to Sigma potrafi wyprodukować ładniejszy bokeh... Zrobili sondę w necie.

ok z tą nagą panią przesadziłem. Hmm chociaż.............

Nie mogę wygoglować tej sondy, byłbyś tak dobry i podesłał linka ? Wiem że "podoba mi się" i to w kategorii plastyki i bokeh(u) wszystko opiera się na gustach - a o tym się nie rozmawia... Jednak chciałbym poznać opinie mas;]
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Jeszcze za wcześnie na opinie mas.
    Za rok będzie już pełno materiału z tej Sigmy, jak i opini.
    Narazie trzeba kroczyć zgodnie z hasłem "kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana"

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

kurde za dużo ryzyka u mnie w tym miesiącu - borykam się z decyzją przyjęcia nowej oferty pracy - do tego dochodzi ryzyko wymiany eLki na kundeLka ... osiwieje
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    A może ma ktoś w asortymencie 35L i Sigmę i mógłby strzelić dwie jednakowe foteczki np. jakiejś ładnej NAGIEJ pani by można było ocenić plastykę ;]
    Co do drugiej cześci zdania proszę uprzejmie: http://www.dfv.pl/gallery/d/4038703-2/3I8A4328n3w_m.jpg fota na przysłonie f/1.6 sigma 35 mm. Z ostrości i "plastyki" jestem zadowolony bardzo ^^ Gorzej z kontrolą przerysowania obiektów na pierwszym planie. Miałem w rękach 35L i coś tam fociłem, ale że jak to się mówi "szału" specjalnie nie było. Zdjęcia jak wiadomo badziej zależą od tego co się robi niż czym ^^
    Ostatnio edytowane przez candar ; 17-04-2013 o 15:25
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 57 z 140 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów