Pewnie żeby napięcie jeszcze nieco wzrosło:-)
Pewnie żeby napięcie jeszcze nieco wzrosło:-)
nie wiem czy ktoś z was widział, ale na flickr są sample z canona 6d i wspomniana sigma 35 f/1.4 canon 6d sigma - Flickr: Search. Miłego oglądania. Pozdrówki
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 29-12-2012 o 17:38
Cichy dawaj recke ! :P
Nie pozwól nam umrzeć z ciekawości ... !
Na natchnienie czekam. Godzinkę mi dajcie to jeszcze coś dopiszę i wrzucam.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Koniecznie z porównaniem do 35L :-)
Weź sobie mocną kawę spił i dawaj tą recke !![]()
Done, zapraszam do działu z testami![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dzisiaj zrobiłem kilka zdjęć tą Sigmą i muszę napisać, że wrażenia bardzo pozytywne. To bardzo dobry obiektyw a do tego ostry od pełnej dziury i to na mocno upakowanej matrycy 7D. Szacun dla Sigmy.
https://rs723p1.rapidshare.com/files...?directstart=1
FOTOINKWIZYTOR
Rzucili "mięso" na salony i kupilem z nastawieniem, że trzeba samemu sie przekonać. Sigma skusiła mnie. Choć planowałem zakup 35L. I jakie wrażenia?
Bardzo solidna konstrukcja. Zupełnie różna od innych. Optycznie potwierdzam to co wiadomo - rewelacja!
Dwie sprawy, które mnie były dla mnie niewiadomymi to plastyka i AF. Plastyka w moim odczuciu jednak gorsza niż 35L, ale zdania nabiorę po pierwszej sesji. AF, powiem szczerze, że spodziewałem się gorzej. Zwłaszcza na 5d2. Bardzo celnie i pewnie z niewielkiej i średniej odległości. Zauważylem lekkie przestrzały na odległościach ok 15m. Nie wiem na ile to wina szkla a ile korpusu plus niestaranne ostrzenie. Będę wiedział więcej po sprawdzeniu w boju.
Niestety przy zakupie trafiłem też na mydlaną sztukę. Widać to było na wyświetlaczy dość konkretnie. Polecam wybór osobisty egzemplaża.
Generalnie polecam szklo. Zobaczymy jak bedzie powiedzmy po roku, narazie wiadomo, że to nowe szkło. Pożyjemy - zobaczymy!
Również się skusiłem i :
- budowa, bardzo solidna, szkło ciężkie, sprawia wrażenie od czołgu oderwanego, jak na razie 5/5
- ostrość, po prostu ja pierdacze, 1.4 żyletka, tak ostre szkiełko nie miałem jeszcze od pełnej dziury a miałem styczność z kilkudziesięcioma różnego typu obiektywami punktacja 10 pkt na 5 możliwych
- bokeh, przyjemny, dla mnie na plus
- AF, u mnie na 5dII, w dzień błyskawica, nocą pomieszczenia sztuczne słabe oświetlenie wolniej ale nie wolno, niekiedy na dwa rzuty szuka, nie mierzyłem ale w złych warunkach ok 1s może zająć, celność w punkt, testowane z 10-15m, 4/5
- winieta, nie rzuca się w oczy, nie obawiał bym się jej tak
Bez reklamy Polecam.