Strona 30 z 140 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Czynniki zmiany polityki i dzielenia sprzętu wg. półek amatorska/półprofesjonalna/profesjonalna - wypuszczą stare szkło w nowej obudowie, cena pójdzie dwukrotnie w górę przylepią plakietkę do tego szkła pro-pro-profesjonalne, stare Lki znikną z półek sklepowych, na forum ktoś palnie informacje że innymi szkłami niż L nie można robić zdjęć, dużo osób zgodzi się z tą opinią i Canon będzie sprzedawał nową Lke za 8tyś zł :-)

Tak powszechnie już przyjęta opinia o 6d - to body nadaję się tylko do celów wycieczkowych, jest przeznaczona dla zaawansowanych amatorów i tym nie można sfocić ślubu, jak chcesz śluby robić to minimum musisz kupić 5dmk3 - 5dmk2 nie warto bo AF słaby :-)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 01-12-2012 o 14:18

Jak przełączyłem na live view i wyostrzyłem (detekcja kontrastu) to ta sigma jajka urywa mam nadzieje że wersja produkcyjna będzie pozbawiona ff/bw (chociaż co któraś sztuka:-)) albo liczyć trzeba na dobrą cenę DOCKA.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez szybki-pl Zobacz posta
    Jak przełączyłem na live view i wyostrzyłem (detekcja kontrastu) to ta sigma jajka urywa
    Poważne pytanie - czy możesz jaśniej w kwestii jajek?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Najpierw była cebula, teraz jajka...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Poważne pytanie - czy możesz jaśniej w kwestii jajek?
    Na live view ostrzy poprawnie i jest "ostra" tak jak w pierwszych samplach.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Sam fakt wypuszczenia Docka świadczy o tym, że Sigma czuje presję użytkowników i widzi jaka jest opinia na forach foto. Zawsze gdy jest jakiś news od Sigmy nt. obiektywów to od razu pojawiają się komentarze w stylu "zobaczymy czy AF będzie dobry" i od tego jest uzależniona decyzja zakupowa wielu użytkowników. Jak na razie mamy tutaj na forum jedną opinię że AF nie działa jak powinien.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Pomijam kwestie AF ale sigma bynajmniej kombinuje, wprowadza nowe produkty w przystępnej cenie a nie tak jak canon , wypuszcza odgrzewane kotlety po absurdalnie wysokiej cenie Wolę poczekam na to szkło w sklepie , pomacać, potestowaś i samemu sie przekonac niżeli czytać Wasze lamęty
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał

Niestety, trzeba czekać i czekać, aż się pojawi w sprzedaży i ktoś zrobi test np. optyczne lub cichy. Ale tak podsumowując swoje myśli, powstało w mojej tępej głowie pytanie: W co być uderzył Canona gdybyś chciał wejść mocniej w rynek. Odpowiedź : w jego mocne atuty m.in. 35/1,4 i 24/1,4 i 85/1,2. Samyang próbował i prawie mu się udało Sigma ma większe szanse. Ale, gdybym ja mia uderzyć to poszedłbym w 20/1,8 takie jak sigma tylko poprawione. Wszyscy by brali jak świeże bułeczki.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Pomijam kwestie AF ale sigma bynajmniej kombinuje, wprowadza nowe produkty w przystępnej cenie
    Kwestia AF nie jest do pominięcia, jest kluczowa. Gdyby AF sigmy był taki jak USM Canona to założę się że obiektywy już tak atrakcyjnie cenowo by nie wyglądały. Optycznie ten 35 wygląda lepiej niż eLka. Gdyby miał AF na poziomie Canona to mógłby kosztować tyle co eLka a i tak ludzie by kupowali.

Miasto
    gdzies

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    karlgoro: widze po stopce, ze masz juz te sigme u siebie?
    jezeli tak, to mozesz w kilku slowach opisac jak sie sprawuje AF?
    Do AF nie mam żadnych zastrzeżeń: trafia w punkt za każdym razem, nawet przy słabym świetle. Do 50D jeszcze jej nie podpinałem ale z 5D działa wszystko znakomicie. Microadjustment ustawione na 0 (sprawdzone programem FocusTune). Ja jestem zadowolony z tej Sigmy, ostra od pełnej dziury, nie ma FF/BF, cebulka mi nie przeszkadza, ładnie wykonana. Polecam

Strona 30 z 140 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów