Strona 22 z 140 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Dzięki dokładności AF w Sigmie 85 i szybkości którą posiadam, jestem wstanie kupić tą 35 w ciemno! foce nie marudzę jak tutaj dużo osób, foce i jeszcze raz foce i nie mogę uwierzyć w niektórych zapał jechania tej marki z błotem i ciągłym katowaniem tych samych tekstów, że jest lipa z AF bo 5lat temu miał zły egzemplarz... i teraz na pewno są też problemy - ogarnijcie się ludzie !

Sigma 85 była kupiona w sklepie, wziąłem pierwszą lepszą z brzegu, idealnie pasowała! Foce śluby, i mega dużo portretów. Nie wiem co to jest FF/BF - To szkło nie ma równych, w tym przedziale cenowym, do tego zauważalnie szybciej przebiega skala ostrości od 85L

Jest pewne że sigma 35 będzie świetnym szkłem !

a mieszanie z błotem czegoś czego się nie miało w rękach proszę wsadzić sobie w książki, jutubowi recenzenci zamiast skupiać się nad robieniem zamieszania wokół sprzętu, polecam zorganizować jakąś sesje i cieszyć się pasją!
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-11-2012 o 16:15

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    foce nie marudzę jak tutaj dużo osób
    Bo tu się marudzi, a nie foci. Ci, którzy focą nie mają czasu na takie dyrdymały Pisałem to już kilka razy i albo posty kasują, albo kartki rozdają. Olej forum, rób zdjęcia
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Bo tu się marudzi, a nie foci. Ci, którzy focą nie mają czasu na takie dyrdymały Pisałem to już kilka razy i albo posty kasują, albo kartki rozdają. Olej forum, rób zdjęcia
    Proszę skorzystaj ze swoich rad,obserwacji i wniosków.W innym wypadku Twoje niezwykle profesjonalne przewidywania się sprawdzą jak już nieraz .........Oni tu są i czytają
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-11-2012 o 17:27

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Bo tu się marudzi, a nie foci...
    Coś tam się zawsze ustrzeli

Co prawda troszkę po fakcie...
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

[Prorok jaki czy co??????????]

A tak na serio to wróćmy do testów szkła,opinii,wrażeń...Nie psujmy wątku przez OT.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-11-2012 o 17:22

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Dzięki dokładności AF w Sigmie 85 i szybkości którą posiadam, jestem wstanie kupić tą 35 w ciemno! foce nie marudzę jak tutaj dużo osób, foce i jeszcze raz foce i nie mogę uwierzyć w niektórych zapał jechania tej marki z błotem i ciągłym katowaniem tych samych tekstów, że jest lipa z AF bo 5lat temu miał zły egzemplarz... i teraz na pewno są też problemy - ogarnijcie się ludzie !

Sigma 85 była kupiona w sklepie, wziąłem pierwszą lepszą z brzegu, idealnie pasowała! Foce śluby, i mega dużo portretów. Nie wiem co to jest FF/BF - To szkło nie ma równych, w tym przedziale cenowym, do tego zauważalnie szybciej przebiega skala ostrości od 85L

Jest pewne że sigma 35 będzie świetnym szkłem !

a mieszanie z błotem czegoś czego się nie miało w rękach proszę wsadzić sobie w książki, jutubowi recenzenci zamiast skupiać się nad robieniem zamieszania wokół sprzętu, polecam zorganizować jakąś sesje i cieszyć się pasją!
    Zgadzam się z tym jak najbardziej.

Ja spokojnie poczekam jak pojawi się w sklepie. A za oceanem jest już spora ilość zdjęć i dużo pozytywnych opinii o tym słoiku. Tam to nawet Samyang jest super, bo ludzie faktycznie czerpią radość z fotografowania a nie spuszczają się nad sprzętem...
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

... ale nie :P lepiej skopiować i wkleić ponownie:
    miałem 10lat temu Sigme, AF miał straszliwą wadę FF +56760 której na korpusie nie byłem wstanie skorygować, oddałem do serwisu, a po serwisie SIGMA obiektyw miał znów wadę, tym razem BF tak że w czasie naciskania migawki cofało mnie do tyłu i zdjęcie nie było ostre, od tamtej pory nie wierze Sigmie, i całemu światu, kupuje tylko Lki które są pozbawione wad i ogólnie lepiej mi się śpi, mam lepsze sny i większą wypłatę, ogólnie lepszy seks z żoną i lepszy standard życia... no i radzę Wam nie kupujcie tego shitu, bo 10lat temu ...

wracając do sedna:
    mam nadzieje że sigma wleje 35L i w końcu zacznie robić poważna konkurencje dla stajni L. Pokazując klasę że da się zrobić dobre szkła bez wad AF jak w przypadku 85 1.4

niecierpliwie czekam na test Cichego
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 26-11-2012 o 00:40

Uzależniony Awatar kaindox

Przy obecnej polityce cenowej Canona będę dopingował każdego niezależnego producenta słoików (pod warunkiem że nie będzie naśladował tej polityki). Sample z tej sigmy wyglądają bardziej niż zachęcająco, pozostaje czekać na testy AF i liczyć że będzie lepiej niż dobrze. Jeśli ta Sigma przebije eLke to Canon straci ważny argument na rzecz swojego systemu jakim była ta ogniskowa. Może to poukłada w głowach księgowym z tej firmy i ceny nowych szkiełek zejdą do bardziej ludzkiego poziomu.
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 26-11-2012 o 02:49

miałem 10lat temu Sigme, AF miał straszliwą wadę FF +56760 której na korpusie nie byłem wstanie skorygować, oddałem do serwisu, a po serwisie SIGMA obiektyw miał znów wadę, tym razem BF tak że w czasie naciskania migawki cofało mnie do tyłu i zdjęcie nie było ostre, od tamtej pory nie wierze Sigmie, i całemu światu, kupuje tylko Lki które są pozbawione wad i ogólnie lepiej mi się śpi, mam lepsze sny i większą wypłatę, ogólnie lepszy seks z żoną i lepszy standard życia... no i radzę Wam nie kupujcie tego shitu, bo 10lat temu ...
    a cóż to za desperacki scenariusz?

a ta Sigma czy sie komus podoba czy nie, czy będzie miała BF/FF czy nie to i tak sie będzie super sprzedawać, w tej cenie?? i cały czas mnie zastanawia skąd taka niska cena? krok marketingowy?
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Pełne uzależnienie

a ta Sigma czy sie komus podoba czy nie, czy będzie miała BF/FF czy nie to i tak sie będzie super sprzedawać, w tej cenie?? i cały czas mnie zastanawia skąd taka niska cena? krok marketingowy?
    W sumie to tylko trochę wyszlifowanego szkła i blachy. Może opracowali wydajniejsze linie produkcyjne? I tańsze sposoby produkcji soczewek niskodyspersyjnych. A może chcą dokładać do interesu i upaść.

Strona 22 z 140 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów