Strona 12 z 140 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    W jakiś dziwny sposób użytkownicy np. Sony nie lamentują na forach o kiepskiej pracy AF z ich aparatami.
    Po co lamentować jak Sigma sama widzi problem z całkiem pokaźnym zestawem swoich szkiełek. Wystarczy zaczekać aż doporowadzą te obiektywy do ładu:

Sigma announces a compatibility service for the A77 and A65 cameras. | sonyalpharumors
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ale... przeczytałeś cały artykuł, a nie tylko nagłówek?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ale... przeczytałeś cały artykuł, a nie tylko nagłówek?
    Nie ma jakiegoś "całego artykułu" tylko oświadczenie Sigmy:
    Notice to Sony a77 and a65 owners using Sigma

Nie działa i tyle. Sony zmieniło coś w protokole AF i nie działa.

Zresztą nie o to chodzi. Przewija się co i raz obiegowa opinia o niecnych praktykach Canona wymierzonych w niezaleznych producentów obiektywów.
    Nigdy nie słyszałem o sposobie technicznej realizacji tego procederu w odniesieniu do pewnego procentu źle działających Sigm z korpusami Canona.

Na tym forum jest wielu zadowolonych użytkowników obiektywów Sigmy. Chętnie bym się dowiedział jak oni trafili na egzemplarz obiektywu Sigmy, który uchronił się od niecnych praktyk Canona.
    W jakich okolicznościach (w tajemnicy przed dywersantami z Canona) wytworzono ten egzemplarz wolny od przypadłości AF.
    Praktycznie w żadnym internetowym teście Sigmy z korpusem Canona nie spotkałem narzekań testera na losowy AF. Skąd oni wytrzasnęli te Sigmy.
    Jak Canon przewidział, produkując moje 20D, że będę próbował do niego podpinać zaprojektowaną wiele lat później pudłującą Sigmę 50/1,4.
    Jak to się stało że ktoś w Canonie zapieprzył sprawę i moje 5DII idealnie ostrzy z pożyczoną przypadkową Sigmą 85/1,4, nie wybieraną ze sterty egzemplarzy.
    To są konkretne pytania, które sie muszą nasuwać gdy mówimy o dywersji Canona w stosunku do Sigmy.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Zresztą nie o to chodzi. Przewija się co i raz obiegowa opinia o niecnych praktykach Canona wymierzonych w niezaleznych producentów obiektywów.
    Nigdy nie słyszałem o sposobie technicznej realizacji tego procederu w odniesieniu do pewnego procentu źle działających Sigm z korpusami Canona.
    Zgadzam się, że jest to trudne zadanie, ale zapewne da się zaprogramować aparat tak, że dla obiektywów przedstawiających się jako nie Canonowskie, wprowadzić do obliczeń pewnej zmniejszonej precyzji, czy wręcz jakiegoś elementu losowości AF. Moim zdaniem się da. Canon mógłby, ale politycznie jest to niewskazane, wyciąć po prostu współpracę ze szkłami przedstawiającymi się inaczej niż Canon, więc może jakaś mała dywersyjka w firmware?
    Co innego, że prawdopodobne jest także, że Sigma po prostu nie implementuje w obiektywach pełnego EF (z braku wiedzy lub oszczędności) i stąd potem mogą wychodzić kwiatki, przy nowszysch puszkach, które z niezaimplementowanych "ficzerów" zaczynają korzystać.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Miasto
    Warszawa

Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM - pierwsze zdjęcia - Optyczne.pl

Sigma udostępniła pierwsze zdjęcia przykładowe.

Pozdrawiam,
    Adrian
    5D II, S35/1.4, C17-40/4

Uzależniony Awatar RTSiak

jesli faktycznie bedzie tak ostry (lub nieznacznie mniej ostry) i nie spartola AF to na bank u mnie zagosci ;]

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Jak zwykle lamęt i płacz bo Sigma to Sigma tamto. Poczekajcie aż będzie w sklepach, pomacacie, pobawicie się a wtedy zaczniecie narzekać. Jak dla mnie Sigma robi bardzo dobrą robotę, mają coraz to lepsze szkła, starają się, cenami nie zniechęcają do swoich produktów jak Canon więc ja dalej będę śledził jej poczyniania i na pewno skorzystam z ich oferty, bo z 50tki jestem bardzo zadowolony
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Poczekajcie aż będzie w sklepach, pomacacie, pobawicie się a wtedy zaczniecie narzekać.
    Nie jest tak dobrze :smile:
    Osobiście uważam, że to będzie dobra alternatywa.

Pełne uzależnienie

Też już się na to szkło napaliłem. Chciałem 35L, ale to ma szansę być dużo lepsze. Wygląda to ostro. Jakby jeszcze kiedyś zrobili 50'tke z pewniejszym AF. Bo 50'tki też mi brakuje.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 10-11-2012 o 10:20

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Też już się na to szkło napaliłem. Chciałem 35L, ale to ma szansę być dużo lepsze. Wygląda to ostro. Jakby jeszcze kiedyś zrobili 50'tke z pewniejszym AF. Bo 50'tki też mi brakuje.
    Nie liczyłbym na lepszość od 35 L. Ale pożyjemy zobaczymy
    CANON Laik

Strona 12 z 140 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów