Strona 94 z 140 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

AF przy różnych źródłach światła działa różnie nawet z obiektywami Canona. Nie ma reguły. Jak dla mnie to problemem jest system AF w puszce, a nie obiektywy. Canon po prostu nie umie zaprogramować porządnego AF, skoro nawet jego topowe obiektywy z nim nie zawsze działają. Co więcej prawdopodobnie, ilość niedziałających L i Sigm jest taka sama. Każdy posiadacz kilku eLek tutaj musiał przynajmniej jedną kalibrować.

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    AF przy różnych źródłach światła działa różnie nawet z obiektywami Canona. Nie ma reguły. Jak dla mnie to problemem jest system AF w puszce, a nie obiektywy. Canon po prostu nie umie zaprogramować porządnego AF, skoro nawet jego topowe obiektywy z nim nie zawsze działają. Co więcej prawdopodobnie, ilość niedziałających L i Sigm jest taka sama. Każdy posiadacz kilku eLek tutaj musiał przynajmniej jedną kalibrować.
    Po takim poście nasuwa się pytanie. Jak tu robić ostre zdjęcia L-kami i sigmami...?.

Cytat Zamieszczone przez domelek Zobacz posta
    Po takim poście nasuwa się pytanie. Jak tu robić ostre zdjęcia L-kami i sigmami...?.
    Przeciez ostrosc nie jest najwazniejsza

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

live view
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Masz odpowiedź w tym samym poście .
    Problem nie dotyczy tego, że nie da sie zrobić ostrych zdjeć, bo się da. Zdarzają sie jednak warunki, w których niektóre puszki z niektórymi szkłami zaczynają się trochę gubić. Co jednak nie oznacza, że nie trafiają, po prostu trwa to dłużej i zestaw potrafi pomylić się częściej.

Żaden z producentów nie daje w 100% pewnego AFa i to niestety prawda. Czasem konieczna jest kalibracja. Najważniejsze, że producenci na gwarancji robią to darmo i po takiej akcji powinno być OK.

A jeżeli chodzi o AF w puszkach, to chyba canon to zrozumiał, bo 5DIII daje tu możliwości 2 klasy wyższe niż poprzednik i jedynym ograniczeniem jest możliwość obiektywu.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

ostrość jest przereklamowana.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

sex też.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    sex też.
    Przykro nam

Na photozone są takie dwie kategorie oceny: optical quality, field quality. Myślę, że to jest właśnie clue w boju S35 vs 35L. Co do porównania w pierwszej kategorii raczej nikt nie ma wątpliwości, jednak w drugiej nadal nie brakuje oszołomów, którzy coś widzą w 35L. Abstrahując od oceny na photozone, która jest jednoznaczna.

Coś już napisał Awatar domelek
    Miasto
    Sędziszów Młp.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Masz odpowiedź w tym samym poście .
    Problem nie dotyczy tego, że nie da sie zrobić ostrych zdjeć, bo się da. Zdarzają sie jednak warunki, w których niektóre puszki z niektórymi szkłami zaczynają się trochę gubić. Co jednak nie oznacza, że nie trafiają, po prostu trwa to dłużej i zestaw potrafi pomylić się częściej.
    Żaden z producentów nie daje w 100% pewnego AFa i to niestety prawda. Czasem konieczna jest kalibracja. Najważniejsze, że producenci na gwarancji robią to darmo i po takiej akcji powinno być OK.
    A jeżeli chodzi o AF w puszkach, to chyba canon to zrozumiał, bo 5DIII daje tu możliwości 2 klasy wyższe niż poprzednik i jedynym ograniczeniem jest możliwość obiektywu.
    Matsil, zgadzam się z tobą jak najbardziej i oczywiście rozumiem bo miałem okazję doświadczyć tego wielokrotnie.
    No ale żeby pisać, że:
    Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Co więcej prawdopodobnie, ilość niedziałających L i Sigm jest taka sama.
    To już chyba lekka przesada

Pełne uzależnienie

To już chyba lekka przesada
    Wiem. Tak naprawdę to jest nieporównywalne. Zazwyczaj ludzie mają po kilka eLek i mieli góra jedną Sigmę. Więc ciężko tu o statystyki. Ale z tych kilku eLek często przynajmniej jedna wymagała wysłania do serwisu, a opcja mikroregulacji jest używana bardzo często. A ze światłem mieszanym u słabym to w ogóle nie wiem o co chodzi. Czemu jedne egzemplarze działają, a inne nie. Coś to nędznie działa. Ciekawe gdzie tkwi wyjątkowość każdego duetu puszka, szkło.

Strona 94 z 140 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów