Kupował ktoś w tym sklepie z dostawą do Australii ? Mam rodzinę na antypodach ale podany sklep jest w Hong Kongu. Ciekawe czy jest pewny, sprawdzony ?
Kupował ktoś w tym sklepie z dostawą do Australii ? Mam rodzinę na antypodach ale podany sklep jest w Hong Kongu. Ciekawe czy jest pewny, sprawdzony ?
Jeszcze się nie dorobiłem, ale miałem pożyczone szkiełko dwa razy. Raz w kościele, drugi raz w teatrze. Po pierwszym razem obiecałem sobie że zakupię to szkło, drugi raz tylko mnie utwierdził w przekonaniu, że muszę je posiadać.
Aria
Nie wiem od kiedy to jest, ale teraz dokonując rejestracji obiektywu na stronie:
gwarancja.sigma-foto.pl
mamy gwarancję dłuższą o rok.
Wątek o tym jest w tym dziale:
http://www.canon-board.info/obiektyw...-vision-93661/
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Kupując obiektyw na odległość ( internet ) jakie jest prawdopodobieństwo że nie będzie on zestrojony z Canonem 6D ?
W przypadku kupna obiektywu w sklepie stacjonarnym jak sprawdziśc jego poprawność dotyczącą ostrości i innych parametrów z puszką 6d
To akurat jest proste pytanie. Prawdopodobieństwo wynosi 50%.
To czy ustawia ostrość prawidłowo jest łatwo sprawdzić i nie trzeba chyba tego tłumaczyć. Trudniej jest ocenić szerokie szkła, bo tu kadr jest dość duży i punkt AF rożnie może trafić, to wyjdzie dopiero podczas użytkowania, ale łatwo to zniwelować w korpusie.
Co do samej ostrości obiektywu, to najlepiej żeby mieli 2-3 szt. Podpinasz każdą i porównujemy. Oceniając jedną nie masz odniesienia.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
wysyłasz body z obiektywem do sigmy i Ci kalibrują :> za darmo. Płacisz za kuriera w jedną stronę ( przynajmniej tak jest w tamronie )
Moja była jedyną w sklepie - jest ostra i celna.
|CANON FF|