Strona 82 z 140 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pokaż tę przepaść na jakimś przykładzie, bo ja się długo nie wahałem, żeby zamienić L na Sigmę.
    Cichy, jak nie widzisz różnić na tym przykładzie:
    Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM Lens Aperture Comparison

to dla mnie nie ma o czym gadać. Na kazdej przysłonie Canon rysuje lepiej. Tak dobrze, że moim zdaniem warto dołożyć do używki.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta

to dla mnie nie ma o czym gadać. Na kazdej przysłonie Canon rysuje lepiej. Tak dobrze, że moim zdaniem warto dołożyć do używki.
    Ale ściema, na tej scenie zdjecie z Sigmy ma wyraźnie odrobinę dalej ustawiony punkt ostrości i w konsekwencji całe tło leci w dużą różnicę na łeb na szyję. Wystarczy spojrzeć na włosy na prawym ramieniu, zdjęcie z Sigmy ma po prostu GO odrobinkę dalej. Widziałem wiele przykładów i robiłem też sam porównanie - różnica owszem jest, ale nie aż taka jak tutaj.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Tutaj jest ta ukryta "moc" Sigmy 35:
    Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Lens Review

jak to mój kolega mawia: "cycki opadają"
    a Wy swoje...

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

nie wiem osochosi, ale..
    .. ty dalej swoje
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    nie wiem osochosi, ale..
    .. ty dalej swoje
    Też nie mam pojęcia o co mu znowu chodzi ale to gorsze niż krucjata krzyżowców

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta

Jeśli tobie bardziej podoba się obrazek z Canona to bierz tą eLkę i tyle. Mi bardziej na tych zdjęciach pasują obrazki generowane prze Sigmę, ale że dawno temu ze strachu przed AF Sigmy wybrałem CAnona 85 1,8 to na dzień dzisiejszy nie czuję potrzeby żadnej zmiany.
    Za to bardzo sie cieszę że się zdecydowałem na 35 Sigmy, to jod momentu zakupu moje ulubione szkiełko którego prawie nie ściągam z body.

Jeśli nie możesz sie zdecydować to umów się z kimś kto ma Sigmę i postrzelaj trochę na tym szkiełku oraz na eLce. Taki test zwykle rozwiewa wszystkie wątpliwości. Zwłaszcza że każdy ma inne potrzeby na dodatek inne preferencje co do kolorów.

Na przykładzie przez Ciebie podanym Canon daje na skórze lekko zielony zafarb, kolory z Sigmy są DLA MNIE bardziej naturalne.
    Ty te same zdjęcia oceniasz zupełnie odwrotnie wiec to samo może być u Ciebie w przypadku 35mm.
    W takim przypadku spór które szkło daje lepszy obrazek przypomina kłótnie z piaskowniycy:
    -zielony to najładniejszy kolor
    -a wcale że nie, bo najładniejszy jest niebieski.

Każdy inteligenty człowiek powinien zrobić przed zakupem samemu przetestować sprzęt a nie opierać sie tylko na opiniach innych osób - w końcu każdy ma inne potrzeby. Wtedy byłoby mniej takich rozczarowań jakie przeżył kolega YaneC

Pełne uzależnienie

nie mam nic do powiedzenia w temacie ale się odezwę .
    Jest tu przykład żółci S35 robiony z ręki przy sztucznym oświetleniu, w porównaniu z C24-70.. Więc żółć w Sigmach to raczej fakt. I nie ma co nieprzekonanych przekonywać. Każdy kto chce Sigmę już ją sobie kupi. A kto nie chce kupi L. I ludziom którzy chcą L, bo widzą żółty zafarb i przepaście trzeba pomóc, żeby byli pewni, że tylko L i nic więcej. Że warto przepłacić za jakoś. I o tym był mój post. W tych trudnych, mrocznych czasach musimy się wspierać. Przykro mi, że nie wyszło.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Kupiłem eLke, bo za kilkumiesięczne szkło zapłaciłem tyle co za nowa sigmę.
    powiedz mi gdzie mogę tak tanią używaną eLkę kupić w dobrym stanie z pudełkiem i papierami, a dzisiaj jadę i kupuję za całe 3500PLN max.
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Sigma do kupienia jest już chyba za 3200 PLN, więc w takiej cenie trzeba szukać eLki :-)
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

wiem wiem, znajdzie sie modele nawet za 3000PLN, ale tak zawyżyłem i dałem szanse używanej elce - ja już w przyszłym tygodniu droga kupna wezmę sobie sigmę
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    powiedz mi gdzie mogę tak tanią używaną eLkę kupić w dobrym stanie z pudełkiem i papierami, a dzisiaj jadę i kupuję za całe 3500PLN max.
    Z ogłoszenia na tym forum...

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Sigma do kupienia jest już chyba za 3200 PLN, więc w takiej cenie trzeba szukać eLki :-)
    Ja nie kupiłem eLki wczoraj, tylko jak Sigma kosztowała o wiele więcej.

Nie rozumiem całej tej dyskusji. Jest o d... potłuc i do niczego nie prowadzi. Udowadnianie sobie nawzajem co jest lepsze dla kogo. Dodatkowo wchodzą yntelygentne epitety, złośliwości itd. Po co? Jak ktoś wybrał, jest przekonany, to chyba wie co zrobił. Czy jest świadomy czy nie, jego sprawa. Ja na siłę nikomu nie wmawiam, że lepiej się mu sprawdzi to czy tamto. Miałem okazję używać obydwu szkieł i nie uważam, że to co mam w tym momencie warto zamieniać na drugie. Z wielu względów, co nie znaczy, że mam to lepsze. Dla mnie tak, dla innych inaczej. Jak ktoś woli jeździć trabantem, jego sprawa, ja wolę syrenkę... .
    35L nową konstrukcja nie jest, będzie może kiedyś wersja II, to dyskusja wróci.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 09-11-2013 o 11:10
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 82 z 140 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów