Strona 69 z 140 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez Stanislaw Zobacz posta
    Można gdzieś ją dorwać z polskiej dystrybucji za 3200?
    spróbuj pogadać o cenie w sigmie daje się coś urwać z ceny katalogowej
    ja mam prawie za takie pieniądze
    canon

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

no wlasnie to jest mega dziwne i interesujace zjawisko w Sigmie 35/1.4
    ten obiektyw jak zaden inny z tych co mialem /a troche sie tego przewinelo/ jest rewelacyjnie celny pod swiatlo, i to obojetnie czy sloneczne czy estradowe - i obojetne ktorego punktu AF by uzywac.
    po prostu zaskakujaco celny w tej dziedzinie (w ktorej wykłada sie wiekszosc obiektywow)
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna

niestety nie mogę dołączyć do licznej grupy zadowolonych posiadaczy. Czytam że macie czasami problemy w gorszych warunkach oświetleniowych a mi nie trafia w całkiem dobrych . Z niewielkiej odległości jest ok ale z nieco większej 3-4 m bardzo losowo. No chyba że wina AF w 6d.

Pobaw sie mikroregulacja AF, mi tez od poczatku troche nie trafial ale po wyjustowaniu metoda prob i bledow jest ok.

Dopiero zaczyna Awatar placykumaster
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ten obiektyw jak zaden inny z tych co mialem /a troche sie tego przewinelo/ jest rewelacyjnie celny pod swiatlo, i to obojetnie czy sloneczne czy estradowe - i obojetne ktorego punktu AF by uzywac.
    po prostu zaskakujaco celny w tej dziedzinie (w ktorej wykłada sie wiekszosc obiektywow)
    A na jakim body? Piątki w wersji 1 i 2 nie radzą sobie na bocznych punktach. Nie stosuję przekadrowywania więc boczne punkty są dla mnie ważne, a korzystanie z centralnego punktu i przekadrowywanie sprawdza się w mojej opinii na dłuższych ogniskowych np 85mm wtedy obiekt rzadko wypada z ostrości. Więc jeśli jest pucha, którą można dobrze wyregulować, bądź po prostu cyka z tym szkłem to chętnie ją kupię.

Pełne uzależnienie

niestety nie mogę dołączyć do licznej grupy zadowolonych posiadaczy. Czytam że macie czasami problemy w gorszych warunkach oświetleniowych a mi nie trafia w całkiem dobrych . Z niewielkiej odległości jest ok ale z nieco większej 3-4 m bardzo losowo. No chyba że wina AF w 6d.
    Albo wyślij body i obiektyw do serwisu. Będzie w punkt.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez tomkod Zobacz posta
    Pobaw sie mikroregulacja AF, mi tez od poczatku troche nie trafial ale po wyjustowaniu metoda prob i bledow jest ok.
    myslalem ze mikroregulacja bardziej zniweluje blad ewentualnego bf lub ff. No a tu wlasnie czasami trafia a czasami nie wiec chyba troche inna przypadlosc no ale sprobuje. Pewnie bez serwisu sie nie obejdzie i ciekawy jestem czy cos na to poradza.

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    No właśnie jest za dobrze, nie pamiętam też nie trafionego obrazka, czekam, może chociaż się rozsypie po 6mc użytkowania. Bo przecież canon przestanie sprzedawać swoje "rewelacyjne" szkła w jeszcze bardziej rewelacyjnej cenie. Proponuje pobudkę dla Canona z tymi cenami.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3-miasto

W necie można znaleźć obiektyw w cenie poniżej 3 tyś.Była jakaś promocja?Na alledrogo chodza od 3200 do 3500zł

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Czytałem, czytałem ten wątek i zaryzykowałem- kupiłem Sigmę. To dopiero drugi dzień "użytkowania", bo nie mam kiedy się rozpędzić w testach. Pierwsze wrażenia są takie, że istotnie mogą wystąpić problemy z AF poza centralnym punktem. Sam obiektyw wymagał mikroregulacji w aparacie (5dII) na +10. Silnik AF pracuje szybko, ale cóż po tym jak słabo jest z celnością. Inna rzecz, że ostrzenie manualne to poezja; pierścień szeroki, chodzi z należytym oporem, ale nie po to kupiłem to szkło. Wykonanie i wygląd są na bardzo wysokim poziomie. Plusem jest stosunkowo mała średnica obiektywu i osłony przeciwsłonecznej- bez problemu mieści się w torbie. PS. Dzięki za dotychczasowe spostrzeżenia dotyczące obiektywu. Myślę, że sam wkrótce więcej napiszę o tym szkle.
    Ostatnio edytowane przez Wojtko ; 27-08-2013 o 06:10

Strona 69 z 140 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów