Po prostu te obiektywy (135 i 35) są tak ostre, że aż się obcierają i dlatego piszczą.![]()
Po prostu te obiektywy (135 i 35) są tak ostre, że aż się obcierają i dlatego piszczą.![]()
dobra, sprawdzilem swoja Sigma 35/1.4
wsadzilem ja na 5 min do zamrażarki, po czym wyjalem i odczekalem chwile az soczewki odparuja.
w dotyku obiektyw byl nadal mocno zimny i nic nie piszczalo, jak ustawialem ostrosc.
szczerze mowiac AF w tej sigmie, to najbardziej cichy AF jaki kiedykolwiek "slyszalem"
trzeba naprawde przystawic ucho do obiektywu, zeby uslyszec cichy szum podczas ustawiania ostrosci![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Zgłupiałem, po 10 minutach w lodówce nic nie piszczy![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Nowa era testów lodówkowychJuz widze te aukcje na allegro z dopiskem "test lodówkowy zdany - zero pisków"
![]()
Cegły były, baterie były....teraz pora na lodówki![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
No to teraz dla równowagi, może wsadzić na 10 minut sigmy do pieca ?
oki bo tak wszyscy gadu gadu, a może tak więcej rawów by szczęśliwi użytkownicy dali nam napaleńcom ? Sporo treści a mało tego co najważniejsze![]()
Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 18-04-2013 o 11:33
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
Kolejny odpał forumowej paranoi. Jak będziecie odsprzedawać, nie zapomnijcie wspomnieć w ogłoszeniu, że był testowany w lodówce :-)
Dlatego, że wcześniej piszczał?