Strona 49 z 140 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    No i co w związku z tym szumem fazowym ?
    To, ze istnieje tylko na papierze, w teorii.
    Przeczytales gdziekolwiek zeby ktos uslyszal negtywny wplyw jitter na sygnal audio?
    Znaczy pewnie przeczytales, skoro sa ludzie ktorzy slysza brzmienie kabelkow usb :]
    No w kazdym badz razie zmierzam do tego, ze wartosci opisujace wlasnosci obiektywow (wlasciwie to poziom wad optyki), sa straszne tylko na papierze i na wykresach.
    Idziesz z takim "wadliwym" szklem na zdjecia (np 24L i jego winietowanie), wracasz i micha sie sama cieszy z plastyki zdjec, przyprawionych winieta :]
    No i myslisz pozniej sobie "a pieprzyc te wszystkie wykresy i wartosci, obiektyw wspaniale rysuje".
    To samo z AF.
    Nigdy nie uwierze, ze 0,5 sekundy roznicy w przebiegnieciu calej skali uniemozliwi "uchwycenie momentu"

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czyżbyś się zgłaszał na ochotnika?
    Chętnie bym wziął Sigmę w swoje łapki i porównał te dwa szkła. A wideo wygląda bardzo zachęcająco. Tylko nadal nie wiem jak sie szkło zachowuje w kiepskich warunkach. A to jak dla mnie wykładnia przy zakupie.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    To, ze istnieje tylko na papierze, w teorii.
    Przeczytales gdziekolwiek zeby ktos uslyszal negtywny wplyw jitter na sygnal audio?
    Znaczy pewnie przeczytales, skoro sa ludzie ktorzy slysza brzmienie kabelkow usb :]
    No w kazdym badz razie zmierzam do tego, ze wartosci opisujace wlasnosci obiektywow (wlasciwie to poziom wad optyki), sa straszne tylko na papierze i na wykresach.
    Idziesz z takim "wadliwym" szklem na zdjecia (np 24L i jego winietowanie), wracasz i micha sie sama cieszy z plastyki zdjec, przyprawionych winieta :]
    No i myslisz pozniej sobie "a pieprzyc te wszystkie wykresy i wartosci, obiektyw wspaniale rysuje".
    To samo z AF.
    Nigdy nie uwierze, ze 0,5 sekundy roznicy w przebiegnieciu calej skali uniemozliwi "uchwycenie momentu"

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
    Chyba cię poniosło.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Zaczynasz brzmiec jak teoretyk fotografii Czasem i 0.1 sekundy roznicy decyduje czy masz to zdjecie czy go nie masz.

PS. 0.5sekundy w skali minuty to pikuś, jednak w skali 1 sekundy to już nieco inna proporcja. Ale to nie chodzi o zadne pomiary w sekundach, tylko o to ze Sigma jest "duzo wolniejsza" od 35L.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 15-12-2012 o 00:59

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

e to tylko do testów... powiedział zaprzyjaźniony Nikoniarz. Ufff... Czacha a tak przy okazji to brałbyś 5D3 czy 1Dx gdyby różnica w cenie była na poziomie 6k?
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Zaczynasz brzmiec jak teoretyk fotografii Czasem i 0.1 sekundy roznicy decyduje czy masz to zdjecie czy go nie masz.

PS. 0.5sekundy w skali minuty to pikuś, jednak w skali 1 sekundy to już nieco inna proporcja. Ale to nie chodzi o zadne pomiary w sekundach, tylko o to ze Sigma jest "duzo wolniejsza" od 35L.
    no ale my tutaj mowimy, o 0,5 sekundy roznicy w przebiegu calej skali - od dajmy na to 0,3m do nieskonczonosci ;]
    jak czesto w repo musisz w ciagu pol sekundy tak drastycznie zmienic odleglosc ostrzenia?
    zakladajac, ze pierscien ostrosci musi przeleciec "normalna" skale, czyli powiedzmy od 0,7m do 3m (czasem do nieskonczonosci), to czas przebiegu takiej skali skraca sie pewnie dwukrotnie. albo i trzykrotnie.
    a wtedy roznice sa liczone w minisekundach.
    a jak zaczynamy dywagowac nad tym, ktory obiektyw jest lepszy rozpatrujac minisekundowe roznice w szybkosci pracy AF, to zaczyna wiac klimatem rodem z audiostereo.pl :P
    sci-fi
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

a jak zaczynamy dywagowac nad tym, ktory obiektyw jest lepszy rozpatrujac minisekundowe roznice w szybkosci pracy AF, to zaczyna wiac klimatem rodem z audiostereo.pl :P
    sci-fi
    ale to Ty zaczales z tym 0.5s - ja jedynie wspominam relacje osob ktore porownaly sigme do 35L, ze jest znacznie woooolniejsza i skala czasowa nie ma najmniejszego znaczenia

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    e to tylko do testów... powiedział zaprzyjaźniony Nikoniarz. Ufff... Czacha a tak przy okazji to brałbyś 5D3 czy 1Dx gdyby różnica w cenie była na poziomie 6k?
    chcial bym miec 1DX bo lubie duze wypasione aparaty, ale do mojej pracy 1DX jest zbedny. chociaz gdyby roznica byla na poziomie 6k brutto to mysle ze bym sie skusil

Coś już napisał

No więc wypowiem się i ja. W praktyce moja sigma ostrzy na F=1.4 tak szybko i pewnie jak conajmniej Canon 85/1.8 USM na F=1.8 (czyli bez zarzutów)
    AF zwalnia i czuje się niepewnie dopiero wtedy gdy niewyrabia system AF w body, czyli warunki są bardzo niekorzystne rzędu 1/30-1/50 , iso3200, f=1.4 a wspomaganie AF w body czy z lampy nie jest aktywne
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 15-12-2012 o 11:53

Hej a ma ktos jakis pomysl gdzie ja szukac w Warszawie? Bo w SPro juz wyszly, jak ktos widzial to prosba o priv,
    dzieki i-t@o2.pl

Bywalec

No, na digital preview chwalą i to bardzo Wykresy też robią wrażenie.

Sigma 35mm F1.4 DG HSM review: Digital Photography Review

Strona 49 z 140 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów