Strona 43 z 140 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Sprawa autofokusa niedlugo sie wyjasni, mam nadzieje. Mnie martwi jednak brak szczelnosci, a szczegolnie ruchoma tylna soczewka ... jak pisali na optycznych ...
    Po kilku zmianach obiektywu mozna miec tam piaskownice ...
    - .. -

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

35L tez nie ma uszczelnien ;]
    24L zreszta tez, znaczy niby ma gumowa uszczelke przy bagnecie, ale tylna soczewka jest odkryta tak samo jak w sigma 35/1.4 i latwo mozna zabrudzic przy zmianie obiektywu.
    50L rowniez ma odkryta tylna soczewke (i przednia sie rusza, dlatego koniecznie trza nakrecic filtr jak juz mowa o uszczelnieniach w 50L)
    za to tani jak barszcz i genialny optycznie C100/2.0 ma zarowno tylna jak i przednia soczewke nieruchoma
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 10-12-2012 o 23:52
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Miasto
    Swiat

Czyli w drogich obiektywach placimy "dodatek od hazardu" - zasyfi sie czy nie
    - .. -

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

"Ze wszystkich przetestowanych przez nas obiektywów 1.4/35, Sigma notuje najlepsze osiągi w kategorii rozdzielczości, dystorsji, a także w korygowaniu aberracji chromatycznej oraz komy. Świetnie wypada także w przypadku astygmatyzmu czy celności autofokusa, będąc przy tym jednym z najtańszych obiektywów w tej klasie sprzętu. Nie trzeba chyba pisać nic więcej…"

mniam mniam ....

Miasto
    Swiat

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    "Ze wszystkich przetestowanych przez nas obiektywów 1.4/35, Sigma notuje najlepsze osiągi w kategorii rozdzielczości, dystorsji, a także w korygowaniu aberracji chromatycznej oraz komy. Świetnie wypada także w przypadku astygmatyzmu czy celności autofokusa, będąc przy tym jednym z najtańszych obiektywów w tej klasie sprzętu. Nie trzeba chyba pisać nic więcej…"

mniam mniam ....
    kto wie, moze artykul sponsorowany ?
    - .. -

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    kurna robicie mi apetyt na ten obiektyw :]
    a do sezonu slubnego jescze troche czasu..
    poki co tylko jedna osoba marudzi na AF (w trybie servo na starej piatcce lol), wiec jestem pewien ze jest git.
    pamietam premiere sigmy 50/1.4 to bylo dokladnie pol na pol opini co do celnosci AF.
    tutaj wszyscy chwala.
    ja juz czuje moc tego szkla w moich rekach
    Wczoraj używałem 50 i 35 sigmy i nie wiem co piszą inni, ale z moich doświadczeń 35 trafia zawsz w punkt, ostrzy wydaje mi się szybciej niż 50-tka, generalnie bajka

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta

mniam mniam ....
    mogę się tylko podpisać pod ww. tekstem
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta
    kto wie, moze artykul sponsorowany ?
    W teście Sigmy 50/1.4 na optyczne.pl w wadach odnotowali notoryczny front focus z Canonem. Nie przeszkodziło to jednak aby ten obiektyw został przez redakcję wybrany "obiektywem roku" .
    Z testu sigmy 35/1.4 wynika że wszystko jest lepsze niż w 35L również AF, który ma mniej pomyłek (2.5% vs 4%).

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Moim zdaniem ten cytat z optycznych rozwiewa wszelkie watpliwosci:

Jeśli chodzi o szybkość pracy [...] Canon 35L [...] potrafi osiągać czasy nawet dwa razy lepsze niż Sigma.
    W poprawe celnosci i powtarzalnosci totalnie nie wierze i tu z potwierdzeniem przychodzi uzytkownik forum Nikona ktory kupil Sigmę - jest zadowolny ze swojego egzemplarza, ale dodaje:

Na minus mogę zaliczyć tylko fakt, że musiałem ją wybierać z trzech sztuk, które moim zdaniem są niemożliwe do wyregulowania jeśli chodzi o AF (po mikroregulacji obiektyw ostrzył dobrze na odległość 1-1,5m, ale źle na bliższy i dalszy dystans; regulując tak by mieć ostrość na nieskończoność nie chciał dobrze trafiać na średni dystans - i tak w kółko).

Zatem "senkju senkju, baj"
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 11-12-2012 o 02:50

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    W poprawe celnosci i powtarzalnosci totalnie nie wierze...
    Wiara czyni cuda. A niewiara???
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar kaindox

Czyli raj dla Cichego. Tylko u niego będą selekcjonowane sztuki ze sprawnym AF .
    Tak czy inaczej dobrze że jest realna konkurencja w niższej cenie. Szach Canonie, Twój ruch.

Strona 43 z 140 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów