Opinie na temat tego szkła i jego AF wyssałes z palca czy miałes okazje fotografowac tym obiektywem ? Bo jak na razie jedziecie po tym szkle nie majac go w ręce co jest śmieszne bardzo. To tak jakbym mówił , że Bugatti Veyron jest ********y, szybki a ani razu w nim nie siedziałem i pewnie juz nie będę. Poczekajcie na czas jak szkło będzie w sklepach a wtedy możecie sobie pisać do woli![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Z tego co zauważyłem na forum fredmiranda, pokazane jest też zdjęcie z C35L gdzie owa cebula pojawia się na zdjęciu. Czyżby ową elkę akurat ręcznie nie dopieścili? Poniżej link - zdjęcie z kieliszkiem, obszar - ujmę to tak drugi rząd od góry 4 od lewej strony, takie bardziej papierowe. Na moim kompie widzę też owy cebulowy bokeh. Także zapewne nie jest to przypadłość sigmy. Ja grzecznie czekam na pierwsze testy AF, jak będzie dobrze najprawdopodobniej kupię.
Sigma 35mm f/1.4 DG HSM first impressions - FM Forums
System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.
Słyszałem - chociaż to zapewne plotki - że szkła do egzemplarzy produkcyjnych będą polerowały dwie Tajki na własnych udach. Dzięki temu zniknie problem "cebulowego bokehu". Mrówki napędzające AF też mają być mocniejsze, pewnie wyhodowane na ruskich sterydach.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Miałem kiedyś Sigmą 70-200 i wiem co to znaczy jak AF łapie co popadnie a nie to co trzeba. Dlatego w przypadku obrazka był dobry, zaś AF jakoś z moim 30D nie do konca się dogadywał. A mieć szkło z opcją manual to trochu wyrzucanie pieniędzy w błoto, skoro producent twierdzi że ma AF.
Takie same odczucia mialem z Canonem 50/1.4.