Strona 29 z 140 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Ostatnio dostalem mailem ankiete od Canona - byla tam masa pytan odnosnie sprzetu ktory mam i co chcial bym w nim zmienic lub wprowadzic nowego. Wierze ze na podstawie takich wlasnie ankiet i opinii zbieranych wsrod zawodowcow uzywyjacych ich sprzetu (czesto w wersjach beta) tworza kolejne produkty. Jednym slowem kieruja sie badajac potrzeby konsumentow, oczywiscie odpowiednio uszczuplajac mozliwosci produktow aby kolejne wersje sie sprzedawaly

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez fabian Zobacz posta
    no tak, bo CCP to 2%, a odliczony PIT to...
    sposoby rozliczeń w firmach nie sa takie proste- to nie tylko ksiązka, ale tez karta podatkowa i ryczałt, wiec do jednoznacznego odliczania czegos z pit-u to niekiedy dalaeka droga
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

wyjaśniając - niejednokrotnie widziałem używany obiektyw za powiedzmy 4500, z F-ra marża 5000, a z FV nowy można było kupić za 5100 - gdzie na samym Vat mamy 23% wartości a jeszcze odliczamy dochodowy... ale tu nie o tym mowa. Ja raczej wezmę canona, ale ta sigma na prawdę zapowiada się świetnie, na pewno nie rezygnowałbym z niej ze względu na cebulę, bo dla mnie to żadna sprawa, jedynie nauczyłem, się, że czasem pozorna oszczędność prowadzi do większych wydatków i ostatecznie kończy się z lepszym produktem. Na kolejnych pojawiających się zdjęciach w sieci, na pewno bardziej mi się podoba więcej listków w przysłonie Sigmy, ale pracuje gorzej pod światło... Jeden fotograf zachwalał 85tkę a potem zaczęły się z nią jazdy. Choć, ja mam podejście do tego, takie jak do prostej zasady marketingu - jak będziesz z czegoś zadowolny, to powiesz może jednej, dwóm osobom, ale jak coś Cię będzie denerwować, zawiedziesz się to powiesz to 10-jak nie więcej osobom. Dlatego pewnie jest więcej takich narzekań, canonowskie szkła też czasem są schrzanione.
    Na chwilę obecną niestety nie będzie odpowiedniego feedbacku z rynku, jak ta 35 się będzie spisywała, a na zamknięcie roku trzeba zrobić koszty, więc zostanie Canon. (Mam 24L I i jakoś nie widzę potrzeby upgrade'u do II, tak samo z 35, czy to że nagle by wypuścili II to I będzie gorsze zdjęcia robiła? Wątpię. Od dawna na niego mam chrapkę i wreszcie chyba w tym roku uda się go zanabyć. Analogicznie jest z 24-70 - II niby ostrzejsza,ale sporo ludzi nie uważa jej za konieczną do upgrade'u, zwłaszcza, że przy obecnej poiltyce cenowej wersje II są mocno drogie wg mnie. Choć uwzględniając inflację, ponoć i tak są tańsze niż wersje I w dniu premiery.
    Polityka sigmy z tą kalibracją - tez ma sens, skoro nie potrafią zrobić dobrze (na pewno z przyczyn braku dostępu do specyfikacji AF Canon'a) zrobili domowy kalibrator, jak się sprawdzi, to moim zdaniem świetny pomysł.

Bywalec

To dziwne Czacha bo Canon nie tylko w Polsce ale na całym świecie słynie z tego, że nie zwraca zupełnie uwagi na uwagi i prośby użytkowników. Jesteś optymistą

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    To dziwne Czacha bo Canon nie tylko w Polsce ale na całym świecie słynie z tego, że nie zwraca zupełnie uwagi na uwagi i prośby użytkowników. Jesteś optymistą
    Jak to nie zwraca? Przecież wypuścił bezlusterkowca.
    Co prawda 5 lat po innych i na razie tylko "głupiego Jasia" (za to w cenie pro), ale wypuścił...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Akurat w świecie Canon słynie dokładnie z czegoś przeciwnego. Jest znany jako firma społecznie odpowiedzialna a jej procedury dały początek zasadom CSR spisanym po hasłem okrągłego stołu z Caux.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Akurat w świecie Canon słynie dokładnie z czegoś przeciwnego. Jest znany jako firma społecznie odpowiedzialna a jej procedury dały początek zasadom CSR spisanym po hasłem okrągłego stołu z Caux.
    Przeczytałeś to co napisałeś
    My tu piszemy o sprzęcie fotograficznym. Poczytaj portale fotograficzne i fora. Daleko nie szukając popatrz na uwagi testerów na dpreview - proszą o zmiany w aparacie czasami przez trzy pokolenia jakiejś puszki (kilka lat), ale jak konkurencja to zrobi to nagle okazuje się, że Canon też potrafi i myk mamy. Nikon - to jemu zawdzięczamy postęp w aparatach Canona. A prawdą jest, że jak już wreszcie coś zrobią, to zazwyczaj lepiej niż konkurencja.

Już wklejałem, ale tu masz przykład jak to widzą niektórzy (Merde już wspominał EOS M)

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=LO7rxitFLZg
    Ostatnio edytowane przez fro ; 30-11-2012 o 19:05

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Po porównaniu obu obiektywów wygląda na to że obrazek wyraźnie po stronie Sigmy a jedynym argumentem za 35L może być AF.

Mini recenzja pisana na tel. Wybaczcie brak polskich znakow
    Obiektyw uzywalem przez 4 godz. Wersja przedprodukcyjna.
    - bardzo dobre wykonanie
    - plastik znacznie trwalszy i ladniejszy niz na playstation 3:-)
    - pierscien chodzi z nalezytym oporem
    - wszystko spasowane jak byc powinno
    - ostrzy dosyc pewnie w polmroku wolniej niz usm
    - ladne grawerowane napisy na oslonie przeciw slonecznej.
    - z malych odleglosci ostrzy bardzo celnie.
    - niestety przy nieskonczonosci front focus okolo 70 cm na 4 m od obiektu.

Jakas fotke dodam w niedziele jak sie uda.
    Jesli chodzi o dock USB to bedzie dzialal tylko z nowymi obiektywami, obecnie 35 1.4 A,17-70 2.8-4 C i 120-300 2.8 S. Ostatniej ogniskowej nie jestem pewien. Dockiem ustawimy bledy af, zakres dzialania af i dogramy nowy freemwere.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

czyli dalej enigma z tym AF w sigmach.. :P
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 29 z 140 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów