Strona 132 z 140 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 1398

Wątek: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Padnięty AF w 6d? U mnie sigma trafia z mk2 jak i 6d bez kalibracji i pierwsza z brzegu bo tylko jedną sztukę mieli sklepie, albo wybierz tę najlepszą i odeślij do kalibracji albo coś nię tak z Twym 6d.

Masz pecha lub sklep ma same walnięte szkła których nikt w innych sklepach niechciał kupić.

A najlepiej kup L-kę tam każda trafia nawet z zenitem.
    Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 10-02-2015 o 14:50
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez gnom Zobacz posta
    Witam

TAKA SYTUACJA !

Sprawdzano w FOTOPLUS (Kraków) 5-sztuk S1,4 na 6D, KAŻDA z nich miała (większy lub mniejszy) problem FF/BF, nawet po mikro regulacji jakieś pierdoły wychodziły: np po regulacji, ostrzyły z bliskiej odległości w punkt, a z ok. 2m łapał przód lub tył, niebyło sposobu tego ustawić – martwi mnie taka kolejność proszę ja Was rzeczy – brać i słać od razu do kalibracji ??? co to ma być?
    Kolejne 5 sztuk mam obejrzeć w czwartek
    hemoglobina? mistyfikacja?
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 10-02-2015 o 15:06
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

A co ciekawsze facet zza lady twierdzi że takie numery z tymi szkłami już były -osobiście stawiam na zanieczyszczone krakowskie powietrze ...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

osobiście stawiam na zanieczyszczone krakowskie powietrze ...
    No to nie ma wyjścia, musisz czekać na halny...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

A co ciekawsze facet zza lady twierdzi że takie numery z tymi szkłami już były -osobiście stawiam na zanieczyszczone krakowskie powietrze ...
    i tak kupisz docka, nawet jak w sklepie będzie wyglądało dobrze to i tak trzeba będzie skorygować - to już nie jest wydatek przy takim obiektywie
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

I dalej żyjmy nadzieją, że oto w cudowny sposób Sigma sprawi, że Af w nowej 24A będzie lepszy od 35, a nawet od systemówki.

Coś już napisał Awatar happytommy

Mam ten obiektyw od stycznia 2013 r. czyli ponad dwa lata, zakupiony w Krakowie przez internet za 3590 zł.
    Pamiętam że było ich wtedy w Polsce bardzo mało i ogólnie ciężko było z dostępnością... kto kupował w tamtym czasie ten wie o czym piszę Kupiłem pierwsza lepszą sztukę bez sprawdzania w realu...

Po rozpakowaniu podpiąłem do 5D Mark II, wszystko grało i gra do dziś! Żadnych problemów z BF czy FF, nic mi nie stuka, nie trzeszczy, nic się nie poluzowało, nigdy nie kalibrowałem... itd.
    Po ponad dwóch latach użytkowania mogę z czystym sumieniem powiedzieć że jest to świetny optycznie i jakościowo obiektyw, warty swojej ceny!
    5D II | 33 | 35/1.4 | 85/1.8 | 70-200/4 IS | EX 430 II |

Początki nałogu Awatar merida

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta
    Mam ten obiektyw od stycznia 2013 r. czyli ponad dwa lata, zakupiony w Krakowie przez internet za 3590 zł.
    Pamiętam że było ich wtedy w Polsce bardzo mało i ogólnie ciężko było z dostępnością... kto kupował w tamtym czasie ten wie o czym piszę Kupiłem pierwsza lepszą sztukę bez sprawdzania w realu...

Po rozpakowaniu podpiąłem do 5D Mark II, wszystko grało i gra do dziś! Żadnych problemów z BF czy FF, nic mi nie stuka, nie trzeszczy, nic się nie poluzowało, nigdy nie kalibrowałem... itd.
    Po ponad dwóch latach użytkowania mogę z czystym sumieniem powiedzieć że jest to świetny optycznie i jakościowo obiektyw, warty swojej ceny!
    To tak jak ja. Dlatego chyba trzeba będzie się spiąć i kupić*nową sigmę zaraz po premierze

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez happytommy Zobacz posta

Mogę potwierdzić.
    Ja co prawda swoją Sigmę 35/1.4 Art kupiłem w marcu 2013r, ale od samego początku jest intensywnie użytkowana na zdjęciach ślubnych i mimo iż widać ślady użytkowania (małe obtarcia tu i tam), to z całą pewnością stwierdzam że obiektyw przeszedł test wytrzymałości.
    Nic w nim nie trzeszczy, nie lata, nic nie odpada.
    Mechanicznie bez zarzutu, a naprawdę często mam go podpiętego na reportażach.
    Wykonanie jak w eLkach.
    Temat trwałości Sigm z serii Art można określić jednoznacznie: są wspaniale wykonane i dosłownie pancerne
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Zapomniałem Wam napisać: pisałem wczesniej, ze szkło przekląłem, prawie leciało przez balkon. Miałem usb docka ale po kilku godz regulacji szlag mnie trafił... Tyle kasy a ja mam sie w mechanika precyzyjnego bawić? Poszło z puszka do serwisu, wróciło za tydzień i nareszcie cieszę sie dobrym i sprawnym obiektywem. Także jak macie problemy z AF to nic tylko wysyłać z body i niech stroją.

Strona 132 z 140 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów