To bede miał spory dylemat sigma vs 35 2.0is vs 35L. Jedyną rzeczą która mnie powstrzymuje to fakt, że kiedyś miałem zooma Sigmy i był to draaaamat. Ani obrazka ani trafiającego af.
To bede miał spory dylemat sigma vs 35 2.0is vs 35L. Jedyną rzeczą która mnie powstrzymuje to fakt, że kiedyś miałem zooma Sigmy i był to draaaamat. Ani obrazka ani trafiającego af.
Było minęło, nowe sigmy to nie stare. Wypożycz jak możesz, sprawdź i zdecyduj.
|CANON FF|
Jak wyżej, radzę potestować przed kupnem bo opinie są skrajne. Zdecydowana większość bardzo zadowolona (w tym i ja) ale jest garstka osób która z jakichś powodów nie dogaduje się z systemem AF Sigmy. Co do optyki to nie słyszałem żeby ktokolwiek narzekał.
Z afem to prawda, ale gdy puszki niedoskonałe to i najlepsze szkło nie pomoże. Ja należę do tych zadowolonych.
|CANON FF|
No no... Fast to Fasti prędkość i jasność ;-)
|CANON FF|
Sigma za to wyraznie nie potrafi sie dogadac z moja druga pucha...dlatego czas na zmiany, tylko za bardzo nie ma na co chyba ze 5d3. Mimo wszystko jestem zadowolony.
Wysłane z mojego LG-P760
1ds3, 6d, 24L,S35/1.4, 85/1.8, 24-105/4L.
Ja na tandem 5d3 i S35A nie narzekam, wręcz choruję jak muszę podpiąć coś innego. Jak chcesz zmieniać body na najnowszą piąteczkę to o ile nie trafisz na sztukę, która kurierzy grali w konkurs wsadów będziesz na 100% zadowolony. Nie wiem co musiałby wstawić Canon do kolejnej wersji, żebym poczuł potrzebę przesiadki.
Planuje na początek podpiąć tylko pod 5d1 i spróbować swoich sił z szeroko pojętą "fotografią okazjonalną" zwaną tutaj kotletem
Do tego dojdzie 85 1.8 i 580 II i jakieś cropowe, zapasowe body.
Z czasem chciałbym przeskoczyć na 5d2/3 lub 6d, ale to dopiero gdy coś zacznie się w temacie kręcić
Póki co jestem pod wrażeniem sampli z tego szkła. Na pewno przed zakupem pojadę do sklepu z puszką i sprawdzę organoleptycznie co i jak