R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Konkretnie, co ci sie w sigmie nie podoba i moze od razu na ktorym zdjeciu? Podyskutujmy. Rozumiem, ze jestes funboyem jakiejs innej 35-ki, czekam na kontrprzyklady.
PS. Wycofuje to co napisalem.... juz chcialem dyskutowac z trollem... nieeeeeee, takiej krzywdy sobie i innym uzytkownikom nie zrobie - przypomnialem sobie "dyskusje" tego osobnika w tym watku http://www.canon-board.info/obiektyw...55/index3.html - zdecydowany IGNOR.
Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 18-03-2014 o 13:49
Witek szaleju się najadłeś? Czy to normalne, że każde negatywne zdanie nt. sigmy kończy się pianą u posiadacza? Przecież nie moja wina, że w galerii umieściłeś mdłe zdjęcia jak najgorzej świadczące o tym szkle. To nie wątek SIGMA - byle jakie zdjęcia, ale Sigma najlepsze zdjęcia.
Moje jest prostu z puszki. Nie wiem, może faktycznie bezkrytycznie ale czy tam jest coś nie tak z kolorem?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
sześćde
Ocenianie kolorów obiektywu na podstawie internetowej galerii która na dodatek jest ilościowo bardzo skromna mądre nie jest. Na dodatek zdjęcia w niej umieszczone poddane są mocnej obróbce. Wykonane przez fotoamatorów. Chcesz rzetelnego porównania? Weź dwa takie same, identycznie ustawione body i dwa obiektywy, postaw obok siebie na statywie i dokładnie w tej samej chwili odpal migawkę a surowe zdjęcia wrzuć na forum. Wtedy będziemy mieli co porównywać.
Bo na razie to możesz najwyżej oceniać warsztat, talent i gust fotografów używających Sigmy.
Po co wracać do tej durnej dyskusji? Było dużo testów i setki komentarzy. Wszystko już chyba zostało napisane. Jedni lubią sigmę, inni canona.
Jak ktoś jest zadowolony, po co mu wmawiać, że jest inaczej?
Ja tam jestem zadowolony z tego co mam.
I trzeba dodać, że "bez komentarzy". Każdy wkleja co chce, co wydaje mu się najlepsze, co jemu się podoba. To nie jest forum wyłącznie dla zawodowych fotografów wypluwających jedynie dzieła sztuki.
P.S. Twoich zdjęć nie widziałem w galerii z 35L, najlepszym dowodem czy odpowiedzią są przykłady, nie słowa. Jedno dobre zdjęcie lepsze od 1000 zdań.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Ok. ja już kończę. Tak jak uważam, że sigma jest generalnie i w szczegółach do d. tak też przyznaję, że może się innym podobac/odpowiadać/ etc. Niepotrzebny był mój komentarz odnośnie galerii.
Kolejny raz w kolejnym wątku piszesz coś nie poparte w żaden sposób niczym konkretnym. Nie dziw się że Cię inni traktują jak traktują.
Wklej swoje zdjęcia z 35L i utnij dyskusję raz na zawsze...
Mi nie musisz nic udowadniać, bo znam zalety i wady obydwu szkieł, z premedytacją posiadam dalej canona. Ale skoro używasz takich stwierdzeń wypadałoby to czymś poprzeć.