Strona 477 z 495 PierwszyPierwszy ... 377427467475476477478479487 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 761 do 4 770 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar asdf

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Nie ma sensu po raz kolejny poruszać tematu LV, ale nie każdemu on pasuje, a co ważniejsze nie do każdej sytuacji się nadaje.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Doceniam ironię. Jednak jakbyś nie zaklinał rzeczywistości to LV i wszelkie elektroniczne wizjery nie każdemu odpowiadają. Taka prawda. Od biedy jestem w stanie zaakceptować wizjer hybrydowy jaki jest w np. w Fuji X100.
    Powinieneś sobie popatrzeć w niektóre wizjery do kamer profesjonalnych np. Panasa - myślę że trochę zmieniłbyś zdanie. Pewnie kiedyś pojawią się pod strzechą . Choć już się pojawiają wizjery OLED - też nieźle dają rady .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-08-2016 o 16:01
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że powinieneś sobie popatrzeć w niektóre wizjery do kamer profesjonalnych np. Panasa - myślę że trochę zmieniłbyś zdanie.
    Wybacz ale temat video w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje. Jak to mawiają przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Wizjer optyczny to dla mnie podstawa. Jak długo tak będzie to nie wiem bo wzrok powoli siada

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Wybacz ale temat video w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje. Jak to mawiają przyzwyczajenie drugą naturą człowieka. Wizjer optyczny to dla mnie podstawa. Jak długo tak będzie to nie wiem bo wzrok powoli siada
    co do wideo to nie wiem, ale np. w Panasoniku LX100 OVF jest naprawde swietny. oczywiscie ze to nie jest jakosc celownika optycznego, ale jest juz na tyle dobre (szczegolowosc, ocena kontrastow, odswiezanie), ze mogloby na upartego zastapic celownik optyczny.

a telewizorek z tylu to oczywiscie zupelnie inna para kapci. gapienie sie na cos co odbija wszelkie swiatlo w sloneczny dzien jest dla 15-letnich dzieciakow wychowanych na pstrykaniu komorkami. do uczciwej pracy sie nie nadaje i kropka
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    do uczciwej pracy sie nie nadaje i kropka
    Jeżeli mam szansę pół na pół, że nie trafię przez wizjer, to czemu nie?
    Śmieje się. AF przez LV w 6D zabija szybkością

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez wd40 Zobacz posta
    Jeżeli mam szansę pół na pół, że nie trafię przez wizjer, to czemu nie?
    Śmieje się. AF przez LV w 6D zabija szybkością
    ale bez LV jest w Twoim 6D lepiej?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Zwykły wyświetlacz lcd jest tylko trochę jaśniejszy niż matówka i dlatego bez jakiejś osłony w plenerze przy słońcu nie jest łatwo. Niektórzy stosują osłony doczepiane z lupką ale to jest trochę partyzantka. Poza tym LV jest na razie w Canonach dość powolny więc trudno fotografować coś co ucieka z pola widzenia. Natomiast jeśli nie ucieka, to nie mam żadnych problemów z posługiwaniem się M. Dotknięcie ekranu gdzie ma być ostro jest lepsze niż wszelkie kółeczka, pokrętełka, guziczki i dżojsticzki.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale bez LV jest w Twoim 6D lepiej?
    Lepiej nie mówić

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez wd40 Zobacz posta
    Lepiej nie mówić
    bo juz sie balem, ze tylko ja wybrakowany dostalem
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wybacz ale temat video w zasadzie w ogóle mnie nie interesuje.
    Tu nie chodzi o video tylko o zobaczenie jak taki obraz może wyglądać. Może to być o tyle ciekawe doświadczenie, że nie wróżę długiej kariery lusterkom .
    Inna rzecz, że jak ja to nazywam "wizjery w kratkę" mogą na lata skutecznie zniechęcić do takiego rozwiązania .....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 477 z 495 PierwszyPierwszy ... 377427467475476477478479487 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów