Strona 469 z 495 PierwszyPierwszy ... 369419459467468469470471479 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 681 do 4 690 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Wróć tutaj jak będziesz miał "nastukane" 20 tys.
    6D to fajny sprzęt ale jeśli chodzi o jakość wykonania to jednak sporo odbiega od serii 5D. Nawet od starego 5D.
    Oj nie badź taki sceptyczny fakt 5-tki są całe magnezowe ale i cięższe przez to. Moje poprzednie Body były z serii xxxD i xxD całe plastikowe i służyły przez lata. Mam nadzieję że zachwyt nad obrazkiem i innych obiektywach nie opadnie nic mi więcej nie trzeba i sam powiedz 5d mkII czy mkIII nie da innego obrazka...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

6D to fajny sprzęt ale jeśli chodzi o jakość wykonania to jednak sporo odbiega od serii 5D. Nawet od starego 5D.
    mam "nastukane" 40K i nic mi nie odpadło, nadal jest w jednym kawałku, nie trzeszczy itd..., i o dziwo nadal robi zdjęcia, ale to akurat niewazne (miałem 5d, i 5dII)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    mam "nastukane" 40K i nic mi nie odpadło, nadal jest w jednym kawałku, nie trzeszczy itd..., i o dziwo nadal robi zdjęcia, ale to akurat niewazne (miałem 5d, i 5dII)
    Nie twierdzę, że to jest kiepski aparat. Sam używam Jednak wypowiedź kogoś kto zrobił nim 20 zdjęć jest łagodnie mówiąc mało wiarygodna.

Uzależniony Awatar RTSiak

tzn pod jakim wzgledem poza uszczelkami i magnezowym szkieletem?

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    tzn pod jakim wzgledem poza uszczelkami i magnezowym szkieletem?
    Jakieś uszczelki tam są i korpus częściowo jest magnezowy. Wykorzystany plastik jest natomiast gorszej jakości niż w starej piątce a i tylne pokrętło jakby bardziej tandetne w dotyku było.
    Ergonomia także nie każdemu może przypaść do gustu. Sam uchwyt jest OK, natomiast tam gdzie w starej piątce mogłem zablokować ekspozycję to w 6D napotykam przycisk AF ON. Może mało istotne ale denerwujące.
    Dobra, koniec narzekania. To fajny aparat jest

Dopiero zaczyna

Kurde tak czytam ten temat a 6-stka już w drodze do mnie trochę mnie przeraziliście .
    Przyznam szczerze, że gdyby d750 było canonowe to bym się nawet nie zastanawiał nad 6d .. mam nadzieje, że plastiki nie będą gorsze jak w 50d to byłbym zadowolony

Cytat Zamieszczone przez Sajmon92 Zobacz posta
    Kurde tak czytam ten temat a 6-stka już w drodze do mnie trochę mnie przeraziliście .
    Bez obaw. Jeśli nie miałeś wcześniej piątki to wszystko się tobie spodoba. Co najważniejsze obrazek jest praktycznie identyczny jak w 5D III.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Od siebie dodam: kiepskie tylne kółko, szybko rysujący się plastik. Mi w okolicach 40 tys odpadła tabliczka opisowa na pokrętle nastaw.

Dopiero zaczyna

Bez obaw. Jeśli nie miałeś wcześniej piątki to wszystko się tobie spodoba. Co najważniejsze obrazek jest praktycznie identyczny jak w 5D III
    No mi chodzi tylko i wyłącznie o obrazek, bo czaiłem się też na 5d II, no ale większość egzemplarzy, które widziałem były już dość dojechane, a cena nie kalkulowała mi się zupełnie do nowego 6d.
    50d super sprawa no, ale obrazek kicha ISO max 800 i to naprawdę taki maks.
    Teraz jeszcze jakieś szkło dodatkowe... kurde, że też nie mogłem się zainteresować czymś innym, tańszym np. kopaniem piłki
    Ostatnio edytowane przez Sajmon92 ; 07-04-2016 o 20:44

Teraz jeszcze jakieś szkło dodatkowe
    Co masz za szklarnię i co fotografujesz?

kurde, że też nie mogłem się zainteresować czymś innym, tańszym np. kopaniem piłki
    Też mi to czasami przychodzi na myśl jak czytam ile zarabia taki przeciętny kopacz

Strona 469 z 495 PierwszyPierwszy ... 369419459467468469470471479 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów